torsdag 26 maj 2022

Time för göken

 

Ledig dag. Kunde vara tabata träning klockan 08.00. Eller än tidigare. Arrangemanget uppe på Hornbergs klack med starttid 08.00. Ligger ju en del tid bort så måste vara i selen ganska tidigt. Också det här med såväl lite frukost som fika med ut i skogen.

Ivrigt samtal de förde. Göken var flera stycken som konverserade under sista bitens promenad upp i berget. Mäktigt. En form av en med naturen. Lugnet var påfallande. Gökotta där uppe har blivit en form av tradition. Hade gärna velat låna Ilse med dit. Kanske vid annat tillfälle. Nu var det Veronica och Martin som fick hålla tillgodo med det allra yngsta inslaget.

Stämning blir det alltid när Anders är på plats med sång och gitarrspel. Sammalunda där och då. Så lätt hänt ta tonerna med sig i huvudet även efteråt. Och så då bestämt mellan Kajsa och Mats. 6 oktober 17.30 älgbön. Ny tradition som fortsätter och blir den speciella inledningen på älgjakten.

Fick guida runt i hemorten. Johan på gång. Kul at han med familj letar efter boende just här. Och gärna vill ha det något perifiert. Och gärna något rustnings objekt. Kanske det nappar på något av de objekt vi åkte runt och granskade. Känns inte alls bra med hus som står där obebodda. Hus som formligen skriker efter kärlek och omsorg.

Blev inte alls så mycket gjort på hemmaplan. Lite finns på programmet. Kanske kan effektueras i morgon.   

Eftermiddag. Vinna eller försvinna. Tre Kronor versus Canada. Kvartsfinal hockey VM. Höll ihop laget mycket bra. Och antal avslutningar som träffade nätet och plötsligt stod där 3 mot 0 i svensk favör. Övertag också i att få spela power play. Drog ned tempot oerhört och bjöd istället in Canada. Och med egen onödig utvisning i slutminutrarna bjöds transatlanterna in i det hela ordentligt och så sista sekunderna kom också kvitteringen. 3-0, blev 3-3 och förlängning. Skulle bli spel tre spelare mot tre. Och så kom åter en oerhört onödig tripping. Därmed avgjorde Canada med sitt fjärde mål och Sverige utslaget. Återigen blev det sammantaget fiasko avslut för förbundskapten Garpenlöv. Lite befrielse att han nu får återgå till något annat. Vad som helst egentligen. Finns verkligen stora förhoppningar på att Sam Hallam kan bryta den negativa raden av turneringsinsatser.  

Räckte inte hela vägen i Västerås. Men ändå till en kryssinsats. Därmed ett poäng med hem till Årsunda. I division tre äventyret i gurkstaden. Nu vankas överraskningslaget Västerfärnebo på Årsunda ip närmaste söndag. Klockan 14.00 Välkomna. Då ska det bli åka utav.

En liten promenad i alla fall. Det som hanns med på 40 minuter före gruppmötet. Snabba ryck, fattade nada innan jag upptäckte att uppkopplingen inte skulle effektueras för än senare! Betade av men inte alls full koncentrerad. Följde något damcup finalen fotboll. Avgjordes av domaren inne i förlängningen. Med dylik domarinsats gräver förbundet en formidabel grav för damfotbollen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar