fredag 27 maj 2022

Regndroppar som ger liv

 

57.000.000. Väldigt många nollor. Uttryckt på annat sätt 57 miljoner kronor. Den summa som fattas för Region Gävleborgs kollektivtrafik. Åtgärd som sätts in – ingen. Givetvis är mycket av under-skottets upphov pandemin. Lika förutsättningar i hela länet – oavsett var du bor. Absolut inte. Gäller bland annat kollektivtrafiken. Men så himla mycket mera. Skolor, affärer, idrottsevenemang, kultur aktiviteter, betala för väghållningen. Och mycket, mycket mera. Någonstans går givetvis gränsen som skapar motsättningar. Men framförallt – bristen på samtal. Landsbygd, där bl a kraften finns, vare sig det handlar om vattenkraft eller vindkraft. Beskattning så det kommer producerande enhet till godo och rikedomarna skulle växa på landsbygden. Och bli bidragsgivare istället för bidragstagare. Och så det här med huvudkontor. Vattenfalls fastighetsbeskattning görs i – Solna!

Inte vattenfall idag. Men väl under eftermiddagen en del regn. En hel del, men ändå inte. Så torrt att det här inte alls är inom ramen för den nödvändiga rotblötan. Kanske, kanske – mera under natten. Men den tänker jag tillbringa i sovande tillstånd.  

Och med många tankar till de kloka raderna från vännen Dan: En droppe, droppad i livets älv, har ingen kraft att flyga själv. Dock finns ett krav på varje droppe, hjälp till att hålla dom andra oppe. Så självklart. Borde vara – men minns en del kommentarer från i torsdagskväll. Man häpnar. Eller borde. När verkligheten inte existerar utanför det begränsade siktfältet, när saker och ting bedöm utifrån Facebook inlägg och seriösa forskningsresultat inte verkar existera. När den gemensamma planeten inte upplevs ha något värde över huvud taget. När 1+1 alltid blir ett.

Vilken speciell förmiddag. Slapp och lat – men vilket besök. Ilse & Lou på besök med glädje och nyfikenhet. Och naturligtvis fick de berätta om de där medaljerna de fått på dagis tävlingen. Klart de skulle se fram emot kusinkompisen Leonie. Fast kanske en stund, söndagen hägrar.

Lika bra åka och handla. Flickorna hade ju beställt vad de vill ha under lördagen. Mat, glass – precis allt. För då skulle ju mamma och pappa på utflykt. Två kompisar som bestämt sig för giftermål. Möhippa och svensexa. Gott – och för oss som blir hemma – en fullträff.

Hemma eller borta. Joanne sände aktualiteter från Melbourne. Planerar sitt Europabesök. Schweiz, Frankrike, Italien, Sverige. Mest hägrande – Schweiz – har aldrig någonsin varit dit. Numera homeland för Stina.

Tomorrow s another day. Och jag med den. Hoppas vakna i tid, hopas hinna med ett välbehövligt tabata pass. Och sedan en hel lång dag med två fantastiska systrar. In i den sena kvällen. Champion League finalen med Liverpool. You´ll never walk alone. Och två blandade dagar dessutom. Elitloppshelgen.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar