tisdag 10 maj 2022

Med eftertanke

 

Dagar komma, dagar gå. Så blev det idag också. Utskottsmorgon. Brukar vara självklart det vi ställer oss bakom. Och likadant idag. Men i alla fall lite samtal, lite dialog. Nog så viktigt. Samtalet, dialogen – det som alltid fordras om vi verkligen vill göra varandra bättre. Känns om samtalen fungerar allt mer, allt efter.

Blev kvar där. Fanns ju så många mail att skriva. Och bara med uppkoppling, så gott köra på. En del skrivande men inte alltid återkoppling. Och så var det detta med samtal. Avverkade vissa. Hällefors? Visste inte något alls. Vem det kunde vara. Överraskad. Nisse. Trodde väl aldrig han skulle flytta från Bergvik. En person från hembygden. En del av sin hembygd. Men tydligen kan det bli. Flytta efter barn och främst flytta efter barnbarn. Förstår känslor. De finns ju där – alltid.

Utflykt. Forsbacka -för det är ju där tvätten finns. Så nu är stora mattan på plats igen. Och får väl ligga tills vi sölat ned den ordentligt ånyo. Gav mig själv strosa omkring. Beklädnad på fötterna kändes angeläget införskaffa.

Fanns tid fördjupa mig i veckans fortsatta möten. Nu ordentligt påläst till torsdagens heldag. Inklusive själva årsmötet. Kunde tolka, väga och till och med tillföra avgörande ord i redovisningen. Får väl testa om det bär i dialog med övriga.

Och så kommande fullmäktige. Så många interpellationer värdera och fundera kring vilka inlägg som skulle produceras, lyftas fram. Känns som jag hamnat rätt med mina egna tankar. Dock osäkert hur det ska backas upp från övriga delen av vår egen gruppering. Strategisk fundering hur det kan vara på så sättet. Och dessutom i princip – alltid. Jämför så lätt med lagarbete i idrottssammanhang. Där skulle det absolut inte fungera över huvud taget. Alla måste ha tydliga roller – och sedan också ta dem fullt ut. Ett mycket stort utvecklingsområde. Och givetvis ta ansvaret. Basal kunskap.

Några inspel i egna gruppen hann jag med. Och som vanligt en del måsten som inte blev gjort. Inte idag i alla fall. Kanske, kanske utrymme några timmar fredag morgon. Fram till dess – fullt upp, mycket.

En grupp som mötte upp. Funderade, diskuterade, analyserade. Valprogram – det som brukar antas valår på stämman. Snurrar vidare. Och nu lika bra göra det ordentligt. Klart jag tror att vi ska gå i hamn – gå i mål – någon gång längre fram. Åtminstone målgång i juni månad. Senast.

Ingen hockey. Men klokheter från Manner. Han hoppas och tror. På det som komma ska. Såväl i hockey VM men främst (för mig själv) i stundande SHL säsong. Några fler namn som ska in – och då måste det vara av yppersta klass – annars blir det nagelbitande nästa säsong igen.

Sent hem. Betyder ingen tabata träning – ikväll heller. Och inget annat rörande på sidfläsket. Kanske, kanske torsdag kväll.

Svårt lämna helt därhän. Tankarna kring, om, för, Ukraina. Finns där alltid. Och därmed också ryssarnas hemskheter. Det primitiva upphöjt i kvadrat. Föraktade under så himla lång tid. Med rätta.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar