fredag 6 maj 2022

Analkande sommar

 

Frukost på Slottet. Inte alla förunnat. Folkhälsofrukost. Var en macka i plast och en kopp kaffe från automat. Blev än mer glad över min egen folkhälsofrukost, hemifrån, varje dag. Skillnaden är närmast enorm.

Tydlig förmiddag kring covid smittan, hur den bekämpas, bekämpats. Utförlig redogörelse direkt från Folkhälsoinstitutet. Det organ som startade sin verksamhet så sent som 2014 och idag omfattar 600 personer. Men också hur vi arbetet – på olika sätt inom vårt eget län. Bäst organiserat, mest framgångsrikt. Min ödmjukhet förbjuder mig säga var.

Utelunch på Jensas parken. Så här varmt var det mycket länge sedan vi hade. Skönt, härligt. Och bra kvalitet på maten. Klart prisvänligt. Personligt och kvalitativt. Hit är det enkelt slinka in fler gånger i sommar.

Tydlighet, hög kvalitet på sitt sätt. Kanske t o m ledande i riket. Ger mig så mycket personligt få vara en del i beredningen för Räddningstjänsten. Klart att det var givande samling idag igen. Hoppas givetvis jag själv har något bidraga med och till.

Gårdagen var en hel lång dag. Men det var ju möten, träffar, samtal jag inte alls hann med ta då. Så eftermiddagen idag till och med kvällen. Destinerades till Företagsmässan på Göransson Arena. Vissa samtal hade vi concensus kring/inom. I andra stod jag för helt andra åsikter. Och det är nog så man kommer framåt. I samtal. Alltid det mest avgörande verktyget. Utan detsamma – stiltje. Dessutom var det några föra samman uppdrag som kändes positiva. Kan bli jätte, jättebra!

Vilka innovationer! Föredragningen där vid Sandvik! Medicinska underverk. Hur är det möjligt vara ledande även från ett stålföretag! Drivande andan heter naturligtvis; vi ska vara världsbäst. Något som företaget aldrig någonsin tummat på. Eller kommer tumma på.

Helt fantastiskt ha så många världsledande företag i vårt närområde. Kraften i en linje från Gävle-Sandviken in mot Dalarna är Sveriges industrihjärta, Sveriges exporthjärta. Stark, starkare, starkast. Det som möjligen brister. Oförmågan i ämnet Storytelling.

Det som späddes på de här två dagarna i arenan är omistliga intryck, omistlig kunskapspåfyllnad. Känns som jag har en betydligt högre och bredare grund att stå på.

Och dit hamnar givetvis förståelsen kring och om kraften i det utsläppsfria samhället. Tekniken ger möjlighet, kunskapen ger möjlighet.   

Annorlunda afton. Ingen hockey! Går mot sitt avslut. Men efter SM vankas ju VM förstås. Och silly season. Och längre fram i sommaren. Uppskjutna junior VM.

Märks att sommaren närmar sig med stormsteg. Många ungdomsröster hörs i närområdet. Sorl och skratt. Men stora förhoppningar att det sker utan behov av några felaktiga intag. Livet är värt att leva – på riktigt. I fullt förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar