måndag 23 maj 2022

Oh Canada - eller - å Kanada

 

Förr var det en tydlig uppmaning; Tänk på vilodagen så att du helgar den. Vet inte riktigt om det omfamnar seminarier, konferenser eller inte som detta veckoslut landsbygdsriksdag Jönköping. Konstigt att det också tär, det här som faktiskt inte handlar m kroppsarbete. Men någon annan form av koncentration, deltagande. Tipset hålla sig fräsch, delaktig. Anteckna, kontinuerligt och hela tiden. På något sätt stärker det också minnet. Att enbart sitta där tyst och lyssna applicerar inte helt till komma ihåg och reflektera.

Fungerade i morse. Tidigt. Väckarklockan. Lång seans med frukost och allt annat som hör tidig morgon till. Och så den där prasslande morgontidningen. Med nyheter som jag väl läst flera gånger. Men då helt utan prasslandet. Nu också den här speciella frukosten. Stor, nyttig och god. Släng dig i väggen – hotellfrukost. Dessutom – skillnaden på utsikt. Temat – borta bra men hemma bäst. Eller som mannen från Skellefteå sa där i Småland. Minns Årsunda så väl, vägen över sjön är närmast magisk. Men ändock inte så magisk att ansvariga förbinder samhällena med fungerande cykelväg. Till bland annat en sandstrand på 2,2 kilometer. Svårt lägga ”fel” på någon. Mer än att försöka implementera förståelse att precis alla former av infrastrukturbeslut vilar på lobbying. In med några rader, utan större kraft av motivation. Samma beslut ständigt; nej.

Små ord, små berättelser. Så viktiga ta, få ta del av. Händer mellan själva mötena. Så resan mot Stadshuset kan ge så mycket. Stundom med möjligheter, stundom med problembilder. Eller blott inte ha tid. Sitta illa till kan ju vara en förklaring. God som någon.

Måndag förmiddag. Kanske veckans bästa tid. Stundom stora strategiska frågor. Fast givetvis ibland blandade med något helt annat. Och ibland när olika åsikter förädlas och ger mer av insikt, mer av förståelse. Samtal och samverkan är alltid grunden i beslut som håller över tid.

Tid var väl det som satsades på i kommunfullmäktige Gävle. Årsredovisningen under debatt fem hela långa timmar. Kan nog bara hända under ett valår. Stilla undran – når man därmed fram till att personer påverkas och därmed prioriterar vilken valurna man vill ge sin support. Är man verkligen så enkla i tanken att man röstar på utspel utan sammanhang. Eller strategin? Tillräckligt många tänker blott i sin egen näslängd?

Nytt idag. Men inte kommunalt. Enkel fråga men ändock. Beslut om ett kommande datum som togs i ansvarig församling. Men som i protokollet ändrades i datum för att passa någon. Den ordningen kan man näppeligen ha. Att formligen förskingra tagna beslut i protokollskrivning!

Fantastisk lunch. Kunde inte åka förbi Aqua. Vet ju alltid att smaken överträffar allt annat, varje gång. Så njöt idag igen och köpte givetvis med mig några dosor. I solens sken blev det också trevliga samtal där ute på serveringen.

Fick till den där tiden. För gödsel, jord, blommor på gravarna. Jag blott servade. Hade kunskap med mig så resultatet blev ypperligt. Olika roller – men resultatet som räknas!

Till och med time för årets första gräsklippning. På några ställen faktiskt gräs medan de allra flesta ytorna beklädda med mossa. I torra väderleken blev det antal utvecklade dammoln.

Förberedde flickorna med några glsssar. För ska de vara här under hela låga lördagen måste de ha känsla för att trycka i omfattande mängder glass. Ser reda fram emot dagen. Kanske, kanske också få ihop dem med Leonie. Om det går få loss henne från den där Storsjö-ön.

Skulle vara fullständigt fiasko. Om det handlade om Sverige och våra Tre Kronor. Nu var det blott Oh´Canada som väl förnedrades. Hockey VM och förlust mot Danmark.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar