söndag 15 maj 2022

Val time

 

Morgonstund har guld i mund. Lördagsmorgonen hälsade välkommen med sina solstrålar ackomponerade av fågelkvitter. Känslosamt och givetvis för att livet varit så vänligt. Mött upp med möjligheter, vägval. Ibland valt själv, ibland inte valt alls utan det mest tutat på, ibland andra gjort valen. Massor med alla de där minnena som sitter fastetsade. Möjligheten sätta sig vid ett tangentbord och försöka teckna ned livet resa? Kanske lätt förvilla sig.  Bli alltför personlig? Och göra det i tidsordning? Mission impossible!

Missade inte morgonträningen. Fast inser att jag åtminstone missar de två nästa tillfällena Jag som så väl behöver dem – och många, många flera. Sköta en kropp måste man ta på allvar. Behövs knappast någon litteratur för detta. Knappast inte ens läsa instruktionerna från Akademihotellet. Eller från övernattningen som väntar ikväll. Hotell Clarion Gävle. Dock helt utan bibliotek eller akademin påminnelse.

Upptakt – på sitt sätt  Valupptakt. Planering, säkerställa  att planeringen också genomförs i verkligheten Öva, reflektera. Flera inslag var oerhört lärorika, reflekterande men ändock självklara. Gäller dra med det direkt in i valarbetet. Och se till att var och en verkligen också är med och drar lasset. Går liksom inte bara lova nomineringskommittén. Toppkandidaterna har verkligen ett tufft arbete. Vare sig densamma kandiderar till kommun eller region.

Genomgång vad som nu krävs a den som står högt på regionlistan, och av den som står högt på kommunlistan. Fullt ös och rock´n roll.  Krävs nu engagemang, nyfikenhet, solidaritet, ansvar Räcker egentligen at om så en person inte tar sitt ansvar så håller laget inte ihop. Eloge till nomineringskommittéerna som tagit an sig uppdragen så seriöst. Och allt under respektive kampanjledare. Ingenting är starkare än sin svagaste länk.

Blev en presentationskväll. Främst av toppkandidaterna i regionen som nu kommer synliggöra sig ordentligt . i hela länet. Blir mycket åkande och aktivt engagemang för dem. Fast alla är ju ordentligt förberedda – förstås. Det blir väldigt mycket satsad tid som ryker all världens värld.

Lång afton. Mycket lång till och med. Som det anstår Eurovisionsschlagerns final. Själva röstningen till och med på den nya dagen. Röstning på musik. Inte min egen starka sida. Fast följde den ikväll. Med en stark företrädare iklädd gult och blått.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar