söndag 8 maj 2022

Fylld söndag

 

Minsta gemensamma nämnaren dag som denna. Hästdynga. Två transporter. Men inga mängder i alla fall. Förmiddagen med mottagare Elin. Men hantera det fick hon göra själv. Vid ankomstplatsen, leveransplatsen. Säkert har hon nyttjat alltihop innan kvällen gör sig påmind.

Egen mottagning. Hämtade men nyttjade inte, högen finns utanför och väntar på omvårdnad. Det är ju inte jag av oss två som är hemma i morgon. Så kanske kommer det till nytta då. Kenneths leverans av två större blomlådor kräver ju en hel del. Litet har de bottnats idag, halm plus mossa. Mossan från det som rivits upp på gräsmattan. Lokalproducerat med andra ord.

Lite mossrivning idag också. Mängder absolut. Men inte de där mängderna som det skulle ha blivit om at mossa följt med. Fortfarande är gräsmattan mycket berikad av det där som möjligen gör det mjukt gå på – men som inte alls kan rubriceras som gräs.

Erkänner – morgonen blev jag ordentligt trött. Om det handlar om min egen begränsade träningsmängd. Eller att det var tabata träningen som tog på mig. Kändes skönt efteråt – att jag varit med dessförinnan. Tror den väntande frukosten också känns mer tilltalande med något träning i ben, armar och magtrakten

Speciell morgon. Fantastiska Ilse. Fast lite ifrågasättande kring det fantastiska. När hon höll igång ordentligt från 05.30. Lite väl tidigt en söndag morgon. Men oerhört positivt mötas av hennes leende och engagemang. Smälter direkt.

Alltid positiv. Engagerad. Ilse och Lous ”gammo”. Idag på utflykt till dem. Elins farmor. Som alltid varit engagerad i så mycket. Naturens skiftning är en del av Brita. Odla, jobba och sprida glädje, har alltid varit hennes lott. Glädjen är fortfarande hennes stora signum.  .

Fick ta emot samtalet. För att ge min bild av Rengsjös första poäng i division tre. Och s är det alltid. Tre gjorda mål är alltid ett mer än två Och det finns inget hinder i att parkera bussen på egen planhalva. Och skjuta från i det närmaste halva planen. Och fick ju till två mål från dylika positioner! Visade också att gammal är äldst.

Så blev det en kattresa ikväll igen. Klart katterna ska ha mat trots att värdarna är bortresta sedan tidig fredag morgon. Nu fanns det dock såväl mat som vatten kvar sedan igår kväll. Tankar och tillsyn behövs ändock när det rent praktiska i alla fall fungerar. Allas liv bygger på känslor som en viktig faktor. Att välja säger vissa. Som om det ska vara så enkelt att ta avstånd fram till det okända.   

Kronor en, kronor två, kronor tre etcetera. Det är ju valår. Alliansen; L+Kd+SD+M övertrumfar stödet till pensionärsgruppen. Kostnad;  14, miljarder mot det som S+V+Mp skrapat ihop för 9,3 miljarder. Hur det verkligen blir – avgörs av Centerpartiet.

Inga tankar, inga känslor, ingenting som ens påminner om mänsklighet. Nu har ryssarna bombat en skola med 90 elever. 60 döda. Resterande blandat skadade och sårade. Sedan 24 februari har Ryssland tagit sig fram med bomber, förödelse, avrättningar, våldtäkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar