tisdag 17 maj 2022

Kraften från kraften

 

I vimlet. Känns som att sitta mitt i. Beskrivningen av ny industrialiseringen som sker i Sverige. Så mycket sakkunnighet. Kring jobben, välfärden, konkurrenskraften, utsläppen, ansvar, omvandling. Saker och ting som vi är så beroende att de kommuniceras utåt och med. Mycket för att alla ska känna de deltar i att bygga upp den nödvändiga kraften. Annars riskeras den speciella sanning som tvivelaktiga personer försöker berätta bli sanningar hos vissa – som inte klarar av att tänka själv.

Det här betyder inte på något sätt nedrustning av livskvalitet, inte på något sätt nedrustning av at behöva stå tillbaka. Istället helt om att ta stegen framåt. Det självklara med ett utsläppsfritt samhälle behöver inte vara någon enda form av nedrustning. Punkta ned mina minnesbilder och vill givetvis få dem kommenterade, analyserade, få återkoppling kring. Sänder i morgon då det kanske blir en timme över. Just nu fullchokad – igen.

Hanns med en del inspel – förmiddagen. För började inte förrän vid 10 i Högbo. Så himla tacksam att jag fick delta. Så professionellt upplagt och så stora möjligheter bygga broar. Och tog givetvis chansen. Skulle ångra mig ordentligt annars. Och att Högbo också bjöd på kvalitativ förtäring – ingen överraskning.  

Fanns många möjligheter delge svårigheter och inte minst möjligheter. Och det är väl definitivt det senare som drar till sig intresse. Investeringsintresse. Rätt placering, geografiskt, rätt förutsättningar i övrigt – och raka kontakter in till den som man vill samtala med. Lika bra att kratta i manegen direkt. Borde vara vårt uppdrag. För alla som vill vara med utveckla, förändra, möjliggöra, förädla.

Någon hockey blev det inte. Men VM vs Storbritannien torde inte vara någon kioskvältare. Skulle det bli en jämn tillställning vore det lika bra återvinna skridskorna till något helt annat. Sex mot noll får väl räcka i målprotokollet.

Inom landet. SHL lagen fortsätter rusta. Ordentligt. Här verkar det inte finnas brist på resurser. Lagen köper över varandra i ambitionen att verkligen toppa laget. Klart mina tummar kramas extra hårt – i riktning Brynäs. För mer lär väl komma trots stora hål i plånboken. Och utan förstärkningar kan hålen i plånboken bli så mycket större. Det är just i SHL som pengarna strömmar ordentligt. Längre ned endast kostnader, tillskotten är mest marginella.

Sen hem. Som anstår deltagande i lång middag på Högbo Bruk. Och speciellt i tillställning som leds av Matvärden och Högbos egna specifika kockar. Lokalt producerat med toppklass även på personalsidan. Speciellt at vi togs emot på middagen i växthuset. Skapade än mer atmosfär.

Nöjd vid hemkomst. Togs emot av Sixten som vickade på svansen och verkade nöjd med sällskapet. Finns det verkligen en trevligare och mer angenäm katt. The one and only.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar