onsdag 3 mars 2021

Värdet som varar

 

Visar vägen. För lärde jag mig att; Volvos värde varar. Nu visar just företaget vägen framåt. Från senast 2030 tillverkar man enbart elbilar, alltså inte ens hybrider. Och elbilar gäller alltså som batteri eller vätgas. Inget annat. Självklart nu när tekniken finns. Men också visar det att det är dit kompetenta medarbetare ska söka, där framtiden handlar om insikt och utveckling.

Var del har alltid sin viktighet, sitt värde. Ändå är minnet så starkt från invigningen av biogasanläggningen i Forsbacka. Invigningstalet; Vi ska visa världens bilindustri att den har fel! Men uppenbarligen misslyckats med Volvo, och snart även alla andra fordonstillverkare. Därmed; biogas är en mycket bra produkt. Hanterar ex vis vårt hushållssopproblem. Men produkten bör gå till i första hand industrigas eller reformeras i en elektrolasyr process till vätgas. Klarar vi i samhället få till fordonstransporter som är utsläppsfria så måste vi ställa om. För miljön, för klimatet, för konkurrenskraften, för hälsan – och för ekonomin.

Varit en självklarhet inom skrået förtroendevalda. Riktas ett åtal, riktas en förundersökning mot en enskild är det time out som gäller. Nu kommer det visa sig om det också gäller inom Kd:s ledarskapet. Busch speciella uttryck mot en advokat på sociala media utreds om det existerar enligt grovt förtal. Fortsättning lär följa, ge än större uppmärksamhet. Mycket större än detta med husköpet utanför Uppsala. Här gäller det stiga fram och inte gömma sig i buschen längre.

Gömma sig på annat sätt. Tidningsrubriken om en landslagsstjärna i en större idrott. Boende i Gävle och tydligen inblandad i försäljning av nätdroger. Diskussioner och tissel och tassel. Lika bra att den utpekade stiger fram i rampljuset och gör alla delaktiga i sin berättelse. Nu riskerar så många att lyftas fram i tisslandet. Och så kom det då – avslöjandet. Bäst sprida ut det officiellt så det inte kommer över sociala medier och behöver än mer spekulation. Med kännedom till blir jag mycket illa berörd. Det här skulle ju ha inträffat 2019 – men om – varför?   

Landsbygdsnätverket. God uppkoppling. Antal projekt som redovisades. Samtidigt som jag har ett delvis helt annat inspel. Och det är klart jag gav min syn på detta i den lilla work shop som också var del i programmet.  

Lite på samma tema förmiddagen. Fast nu var timmen, den drygt långa timmen, helt inom ämnesområdet stad och land. Blir intressant få se vad personen totade ned i det långa samtalet.  Viktigt få med de punkter som gör skillnad. De punkter som är ytterst viktiga. Sedan hann vi ju med lite annat också – minnena från just Linköping. De som har en tydlig målbild. Där allt är tillåtet – som inte är förbjudet. Finns definitivt kommuner som har fått till det uttrycket i helt annan riktning. Och då blir det ju knas.

Slutspelskväll. Brynäs damer framme i semifinalspel. Saik bandy vinst i första kvartsfinalen. Överraskningen Edsbyn som verkade ha fått total soppatorsk. Ser fram emot Hans Jonssons analyser.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar