måndag 8 mars 2021

Att klara berättelsen

 

Internationellt. Men på så himla olika sätt. Fast det handlar om en och samma dag – om Internationella Kvinnodagen. Mycket har hänt. Men mycket återstår. Saker tar tid. Men så kommer nuläget från andra länder. Just reportaget från Irak. Och situationen för kvinnor där. Alla former av kamp för lika värde slås tillbaka. Tortyr, elchocker, misshandel. Och i sådana länder stavas internationella kvinnodagen; hot mot medeltida styre. Medan vi tar saker och ting för givet.

Förmiddag i en berättelse om hur saker och ting ska ske när saker och ting utvecklas. Hur viktigt det är att ha en berättelse, kunna framställa det som kan vara framtidsbilden. Och verkligen också äga förmågan att kommunicera. Den förmåga som är så viktig med var och en i vår kommun. Annars skulle vi dra åt olika håll. När vi skulle bli så mycket starkare med allas värde att utropas till ambassadörer. Tillsammans gör vi varandra starkare, gör varandra bättre.

Initiativ ska uppmuntras. Att var och en känner att man också bidrar, att vars och ens initiativ belönas. Minst så att vi seriöst låter varje röst höras. Egentligen självklart. Arbeta i processer och då få vara med redan från det blanka papperet. Så självklart – att förstå innebörden i medborgarsamtalen.

Reflektion; vikten av förståelse. Insikten att det som händer ska leda till ett än mer hållbart samhälle. Men också att rättvisa inte betyder att det ska vara lika – överallt. Vare sig ska eller bör vara.

Nyheter idag. Så olika coronan slår. Värst i Gävleborg och allra värst i Gästrikland. Klart det går att spekulera. Men det viktigaste nu är att följa de riktlinjer som utfärdas. Försiktighet och hålla avstånd. Tvätta händerna och i vissa situationer också nyttja munskydd.

Högst märkligt när cirka 600 personer samlas i Stockholm. Och i kaosartad situation framkalla rena upploppet. Allt för att demonstrera mot sanktioner, mot insatser för att trygga vårt samhälle. Som att påstå att situationen med Covid -19 inte alls existerar. Att allt ska vara as usual. Hur de nu kan förklara överfulla akutsjukhus, hur de kan förklara bort numerären avlidna. Konstigt folk! Att dra ihop så många fantaster, helt utan skydd – borde vara straffbart. Men pådrivs av vissa snedseglande kulturarbetare.

Övning ger färdighet. Borde inte vara något problem med det kommande fullmäktigemötet. Planeras på teams och svårt se svårigheterna. Kvällsövningen gör mig än mer övertygad. Kommer dock ta lite längre tid.

Lång tid tog det också för Brynäs damerna att vända på underläget. Nere i Jönköping så vändes ett två pucks underläge till tre raka mål och nu vidare i semifinalspelet med två matcher mot noll. Ytterligare en vinst och finalspel väntar.

Professionalism. Ikväll återigen övertygad hur viktigt det är med högsta kompetens för att leda ett värdefullt och omfattande projekt till ett positivt avslut. Det omfattande fjärrvärmeprojektet vilar tryggt i de bästa händerna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar