lördag 27 mars 2021

Romantikens härförare

 

Regn i luften, i alla fall under natten. Så givetvis blöt när jag steppade ut tidigt efter morgontidningen. Ändå uppehåll, eller som det visade sig sedan. Regnat klart. Istället strålande sol under tabata träningen. Dessutom på städat underlag. Skolgårdens grus upptaget så underlaget mer inbjudande denna gång.

Klart jag smög över till Ilse. Det var ju lördag. Och upprymd. Hade fått löfte at mormor skulle följa till affären. Och där väntade ju glass, och inte bara glass. Utan pinnglass. Något speciellt med det, tydligen. Kändes som att Lou var med i tanke och ögon. Så även hon skulle med säkerhet velat vara med – också.

Lite av inköpslördag. Som det är att skaffa flera pallboxar. Snart kan det ju vara odlingsdax och då måste saker och ting vara på plats. Och givetvis också fyllda med jord. Men nu finns ju lådorna hemma i alla fall.

Lite längre tankar framåt. Som samtidigt inhandlades. Kanotkärra. Nu är det möjligt planera för kanotdebut. Så någon gång ska det väl ske i varje fall. För summar´n kummer väl någon gång.

Hängde lite vid datorn. Det var så jag kunde ta del av skidtävlingarna på Lugnet. Och speciellt långt är det ju inte till Falun. Där regnade det ju. Men det kunde inte stoppa Ebba Andersson från rena rama utklassningsvinsten. Som det väl är att kunna segla ifrån med en hel minut på blott tio kilometer.    

Trevligt par, trevliga gäster. Då blir det än mer stimulerande att få vara borgerlig vigsel- förrättare. Och idag kändes det som vi var helt allena där i Stadshuset. Lånade fullmäktigesalen. Vigselrummet är inte alls så där stimulerande som det var en gång. Blivit något helt annat. Det som kunde ha blivit något helt annat, kunde ha blivit distriktets finaste.

Saker och ting kommer bli allt tydligare. Det är ju valår 2022. Kandidater till de tre olika nivåerna ska ju utses. Fordras mycket tanke från respektive parti, liksom från varje enskild kandidat vilken nivå han/hon vill kandidera till. Först ut (L) som satte sin riksdagslista. Dagen innan partiet ska avslöja hur man förhåller sig i stöd/eller inte stöd, av Sverige Demokraterna. För tillfället verkar samarbetsgruppen för Sverige Demokraterna ha ett tydligt försprång.

En hel säsong obesegrade. Därmed borde det få hålla också igenom SM finalen. Och gjorde verkligen. Så nya SM guldmedaljörer i bandy för damer är numera Villa BK Lidköping. Grattis och mycket välförtjänt.

Men så var det ju en annan final också. I SDHL. Hemmamatch för Brynäs vs Luleå. Klart jag kollade in. Och fartfylld tillställning. Lite slarv faktiskt för att inte segla ifrån med huller och hår. Och så blev det i förlängningen. Luleå vinst. Hade hoppats och trott på något helt annat. Nu lär det bli en tuff fortsättning.

Personligt samtal tillsammans med Shiyar. En verklighetsbild dukades upp. Så tydligt, så avklätt – och så ärligt. Erfarenhet och verklighet nekar jag aldrig ta till mig. Och klart jag väldigt gärna vill växla in till möjligheternas framtid. Fast då måste alla också inse vad som fordras.

Visst var det ett namn som saknades på Let´s Dance? Följer ju över Facebook. Men det kanske inte blir förrän om ett år. Micke Reijer i just den här danstävlingen. Spännande framtid och skriker i så fall rakt ut; Honom känner jag igen.

Myanmar. Tragiskt, avskyvärt. Och en värld som inte ingriper. Slakt av sitt eget folk. En militärjuntas privilegium. Och visar att hos vissa militärer kan det vara totalt hjärnsläpp.

Och här vankas alltmera påsk. Innehållet lär väl bli lika överraskande som att öppna ett påskägg. En stundande helg med närhet och värme.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar