lördag 13 mars 2021

3 - 0

 

Fortfarande is på Storsjön. Så skulle tanken slå mig skulle det inte fungera i alla fall. Fordrades i så fall motorsåg. Om det skulle vara dags slänga yxan i sjön. Har absolut ingen tatuering. Ändå känns samhörigheten så enormt stor med Brynäs Hockey. Som en bror, en tvilling. Och då är de missade resultaten som en allvarlig sjukdom. Klart tankarna vandrar såväl natt som tidig morgon. Fast det sista som släpps iväg ska ju vara hoppet.

Lördag morgon. Knappast sovmorgon. För då är ju dagen förstörd eller i varje fall reducerad, avknypplad. Så samma rutiner as always. Och tillsammans med dagstidningen drev minuter och timmar iväg. Så med andan i halsen blev det att småspringande ta sig upp till tabata träningen. Och större delen av gruppen samlad för en timmes insats.

Tidig höjdpunkt. Knackade på granngårds. Och så ville Ilse följa med och givetvis sa jag inte nej till det. Härligt när hon trivs och verkligen vill själv. Fortfarande fullt laddad till morgondagens premiär. Anmäld som hon är till kulturskolan och dansträningen. Börjas i tid för det är först 17 april hon uppnår den hedervärda åldern till tre-åring. Grattis redan nu. Och bilder från morgondagen ser jag redan fram emot.  

Vinterlördag, vintersöndag. Eller vad nu rubriken är. Så mycket idrott som rullas ut i TV bilderna. Olika kanaler givetvis – för hockeyn måste ju absolut fångas upp. Och då gäller C More. För på ettan finns ju skidorna. Herrar som damer, ”vanlig” skidåkning liksom skidskytte. Så fylldes den här lördagen också. Hade ju en förhoppning at få Ebba Andersson längst upp på prispallen när Johaug kastat in handduken. Men en bronsmedalj är ganska bra – det också. På herrsidan en Jens Burman på fjärde plats. Imponerande. Skidskytte herrar en rejäl skuffelse. Idag lyckades inte ens norrmännen ända fram.

Satte sig tillrätta. Med tummar, men med förhoppning? Brynäs vs Frölunda. Och vilka smällar! Från ett Brynäs som kom till spel utan Scott, Nyberg och Ersson! Tre rejäla toppar utanför laget. Utgår från att skälet för de två första måste heta sjukdom. Ersson som reservkeeper och chansen för Viktor Andrén som inte alls sett ut som en SHL keeper. Men så det detta med Mission Impossible. Laginsats, offrade sig rakt igenom. Tre välbehövliga poäng efter tre mål mot noll. Imponerande. Möjligen blir Andersen nu borta. Såg inte bra ut med knävridningen. Skada av värsta sort som var så nära. Birgersson flygande i luften och hans skridskoskena träffade Frölundaback rakt över visir/hjälmkant. Hade kunnat skära upp hela ansiktet!

Dramatiskt. Läsa om sjuårig flicka som kidnappats i Stockholm. Mamman och morbrodern bundna i en skåpbil. Mamman kunde slänga sig loss vid stopp intill trafikljus. Och så avslöjades det hela. Men flickan fortfarande borta. För j-ligt. Kidnappning, oerhört. Kidnappning av sjuåring. Räcker straffskalan till!

Blodgrupp, Vitaminupptag, Livsstil. Det som är så avgörande för att slippa drabbas av Covid – 19. Har klarat mig hitintills. Peppar, peppar. I väntan på vaccination. Dock minskar radikalt de beställda doserna. Utlovade leveranser kommer inte landet till del. Miljoner färre. Allt blir så osäkert och väntan så lång.

Samtidigt. 30 miljoner doser i USA som kan behöva slängas. På grund av att utgångsdatumet närmar sig – men också för att det här med Astra Zenica vaccinet inte är godkänt i USA. Men väl i Sverige. Och som lök på laxen. Utlovade försändelser från övriga företag kommer inte levereras i lovad omfattning. Handlar om mer än tre miljoner minskning. Så handlar mindre om organisation för att få sprutan – finns ju inga sprutor att få fram!

Bakåtblick. Årtalet tydligen 1986. Kändisbröllopet i Gästrikland. Störst genom tiderna. Då var han stor – brottar Frank Andersson. Vigsel i Årsunda Kyrka med Åsa Hedblom. Fest på Strandbaden. Egna insatsen. Satsade tid och engagemang av stora mått. Så fick jag ihop den stora kändismatchen dagen därefter. Blev tidernas arrangemang på Årsunda idrottsplats. Folk vällde in liksom pengarna. Ung som gammal. Där var alla. Massor med bilder och texter i dagens Gefle Dagblad. Då känns det inte som för länge sedan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar