onsdag 17 mars 2021

Födelsedag

 

Guds återkomst. Första orden från självutnämnde Messias när han nu åter tagits ut i landslaget. Zlatan Ibrahimovic, nu 39 år, tillbaka i de blå gula kläderna. Självsäker, närmast nonchalant. Fast klart en synnerligen duktig fotbollsspelare. Sedan är det en annan sak om han stämmer in i gruppen och gruppdynamiken. Men det är ju upp till Janne Andersson att avgöra. Fast tar man en osäkrad granat i handen så har man givetvis ett mycket stort ansvar.

Speciell dag idag. Nils-Olov fyller år. Och han där medan jag är här! Enda möjligheten gratulera just nu; Facebook. Klart jag nyttjar mediet och läser in alla andras grattis hälsningar. Blod tjockare än vatten. Erkänner det gärna. Tre killar som jag känner så där högst speciellt för. Vilket jag också mycket gärna visar upp. Skulle vara underbart om vi fick ett meddelande om datum när han har tid komma hitåt och bli firad.  

Härlig presskonferens. Historiskt stor satsning i vår kommun på rörelse. Inte alls enbart i form av några hallar. Utan mera att hitta konceptet för utökad rörelse. I skolan, utanför skolan. Den som inte inser att utomhusmiljön är mycket viktig – den personen är verkligen ute från verkligheten. I idrottens värld – rött kort.

Lite speciellt med politisk beslutsordning. Lång väg fram med ärende. Och ofta (oftast), i utskott helt överens, sedan till nämnd eller styrelse – helt överens. Samma ärende sedan upp till fullmäktige. Och då kan tydligen vad som helst hända. Förklaring? Är det att i det senare fallet så är media med, lyssnar av. Och just motsatsförhållande kan ju lätt belönas med tidningsrubrik. Världen – och just tidningsvärlden – kan vara mycket av medicinen oförklarlig. Hej och hå.

Rekryteringsfrågor. Inte helt enkla. Hamnar man fel kan det bli kostsamt och dessutom skapa mycket stora problem. Mitt i och sedan återstår det se vad som verkligen kommer ut av det. Måste givetvis stämma i personlig uppfattning. Och att vi klarar av göra varandra än bättre. Och givetvis bygga på förtroende och ärlighet. Utifrån varandras roller. Så mycket samtala om och kring för att få pusselbitarna hänga ihop.

Snabba ryck, för att hinna med på träningen. Också med insikt att jag kommer missa torsdagsvarianten. Under kvällen också med ny gäst. Men så viktigt, träning i grupp, men alltid utifrån vars och ens förutsättningar och vad vi sätter in i detta.

Många delar som ska hänga ihop. Även kvällstid. Semifinalspelet i bandy. Men så svårt vara på många platser – samtidigt. Och ikväll också en uddamålsförlust. Men vänt på kuttingen i hockeyn. Följde andra och tredje perioden trots annat zoom möte. Missade inte jubla för 3-1 vinsten. Så tänk om….om det går vända resultatraden även långsiktigt.

Också speciell dag; Nils-Olovs födelsedag, återkommer igen. Klart jag velat fira den med honom. Men i alla fall den här gången på olika geografiska ställen. Känns verkligen att blod är tjockare än vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar