tisdag 30 mars 2021

Tre var det

 

Tre goda ting, idag igen. Känns sim det blivit det normala inslaget. Tre lite mer kvalificerade möten, längre tid. Det som nu blivit litet av en vana. Så går det krydda med litet mera också. Det negativa är det långa konstanta stillasittandet. Som också tär på annat sätt. Uppenbarligen tröttsamt. Skillnad mot gammalt hederligt kroppsarbete.

Långt var det. Mötet när några politiker skulle kunna förklara för kompetenta poliser vad som egentligen skulle behöva göras i samhället. Vilket behov som finns av massor av övervakningskameror, av hårdare straff, av dygnet runt öppen polisstation, av att få kommunen till ett lag § 3 område, och än mer av…..ännu hårdare straff.

Men så möter de en sanning att det som verkligen gör skillnad är föregripande arbete. Den lilla gapande politikergruppen tystnar. Sedan är det en helt annan fråga om de förstår i varje fall. Så det kan mycket väl komma mera av besser wisser karaktär. Och tid tog det – massor.

Viktig berättelse. Hur tillgångar ska hanteras. Tillgångar kan vara fastigheter, kan vara byggnader. Och då måste det som allt annat underhållas. Också en kvalificerad kunskap. Annars tenderar även fastigheter att behöva re-investeringar. Dyrt och litet som fritt fall. Klart tankarna går mot rätt eller fel.

Börja och slutföra. Litet av ett livslångt mantra. Men lämna över mitt i dagen. Inga problem med rätt ersättare. Då vilar besluten i trygga händer. Plus vetskapen om att delge, göra andra involverade i vad som händer och vad som beslutas.

På sitt sätt. Skönt vara hemma. I alla fall när det finns en laddning mat. Bara lassa upp och micra. Så fixades en bra lunch idag. Men så var det ju det där – ingen enda meters motion.

Intressant följa debatten, samtalen, stundom påhoppen. När det fattas minst 1.700 allmänspecialister i Sverige. En läkarkompetens som verkligen eftersöks. Att då agera som att fakta inte finns – märkligt det också. Snurrade runt enligt en mot så många andra. Men drog ändå hem rösteantalet.

Märkligheternas uppvisning. Stort möte, många var det. Och ändå massor med inlägg at just den personen kunde så himla mycket kring trafik, kring infrastruktur. För att han uppenbart har ett busskort! Sedan är det blott att kolla symbolen så inser nog de flesta att det är som alltid när någonting skramlar. Tomt.  

Men klart det finns frågor, det finns många. Provade ställa några av dem. Vilket är mycket möjligt utan att vara emot. Som att bygga en bild, göra det av små, små mosaikbitar.

Kvällsmöte på den heliga tiden. Men det fick gå i alla fall. Och i alla fall fick jag räkna in en missad tabata tid. För at bekräfta hela den där lata heldagen. Men på torsdag – då!

Nu är det slut på säsongen på den större is rektangeln. Åtminstone för det nära och unga laget. Nu får bandyfinalen spelas upp utan det unga Saik laget. Så då blir de timmarna för mig två lediga timmar att fylla med annat.  

Kul, inspirerande läsa in att Bryns damerna togs emot på ett sådant fint sätt när de kom hem med sina silvermedaljer. Hoppas och tror att de blivit ett tight lag redan så att alla laddar upp för en revanschsäsong. Därmed får det vara ok att Luleå får låna det där guldet över antal månader.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar