onsdag 17 mars 2021

Mittwoch

 

Snurrade ordentligt under gårdagskvällen. Lärdom att det är svårt ha tre arbetsuppgifter på gång samtidigt – och komplettera med litet annat som skulle skrivas. Hamnade på en form av karuselltur. Insikt att ställningen är mycket viktig.  

En dag fylld av mycket teams. Sittfläsket får allt sitt. Och just sitta still är väl inte det mest hälsosamma levernet. Men intressant dag som redovisade våra bolag med sitt innehåll. Antecknade noga mina funderingar, frågor, påståenden att nyttja dem vid tillfälle. Så värdefullt få utrymme utveckla såväl frågor som svar – och definitivt kommunikationen runt dessa.

Pandemi i sin bistra verklighet. Blivit ett medel för geopoliskt krigföring. Ifrågasätta visst vaccin. Biträder i kampanjandet. Vi mot dom. Tjänster och gentjänster. Politiska fördelar. Och i den skrämmande potten, mutationer som vi inte kommer klara av. När kriget måste handla om mänskligheten mot det dödliga viruset.  Och i den mänsklighetens motståndarring står åtminstone länder som Ryssland, Kina, USA. Samarbeta – förstå konsekvenserna som kan uppstå!  

Konsekvenser var väl också vad statsministern pratade om idag. I programmet 30 minuter. Hur en eventuell borgerlig regering skulle klara sig utan stöd från Sverige Demokraterna. Sverige – ett blivande Ungern, Polen?

Naivitet. Ett parti som så gärna skulle vilja ingå i regeringsställning. Och inte ens tvekar för att samarbeta med Sverige demokraterna. Total konflikt och avgrundsmil från alla former av liberala värderingar. Men så klart, allt går väl tvätta bort. Men frågan är då vad som ska bort – och vad som återstår.  

Kvällsövning. Ledarskapsutbildning. Oavsett nivå, alltid värdefullt. Litet gäng, men ack så trevliga. Och Anna Johanna bidrog med sin ärlighet och öppenhet. Och visar också att det finns någonting i Örebro – i alla fall. Inte bara noll poäng mot Brynäs. Fast det var ju igår förstås.

Närhet. Oftast gott. Och gott är det att ha närhet till maten på Strandbaden. Passade mig idag igen. Och det avgörande – suverän kock. Rekommenderas verkligen. Och jag har provat på så många olika ställen.

Hade nog hoppats på en promenad – minst. Men ersatte det med välbehag. Fick ju positiv reaktion på att jag städat undan på en tomt ganska nära. Och tar så gärna emot det positiva. Kanske ett mänskligt beteende.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar