fredag 19 mars 2021

Att boka eller inte boka

 Inga lediga tider

Det finns tyvärr inga lediga vaccinationstider för tillfället. Det är tillgången på vaccin som styr antalet bokningsbara tider, och när mer vaccin levereras läggs nya tider in i tidboken. Välkommen tillbaka för bokning senare.

Varje inloggning. Igår, idag. Och kanske for ever. Innan dess -  bank ID och samma frågor som besvaras likadant, over and over again. Det sätt som Region Gävleborg använder för att få en egen plats i vaccinationskön. Oändlighetens oändlighets väntan. Med denna speciella regi. I all annan köhantering så anmäler man väl sig? Och sedan finns ett fungerande system hur man kommer in i en prioriterad ordning. Men här rena rama gammel världen. Går ju inte ens bli förbannad. Organisationen har uppenbart inte kommit längre i en värld som utanför allt mer digitaliseras.

Av en händelse temaförmiddag kring Infrastrukturfrågor, kring kollektivtrafik, länstransportplan, Cykelstrategi. Som ska vara sammanhållna och fungera i vardagen. Självklart – där. Fanns möjlighet göra egna inspel. Lämna synpunkter, försöka påverka. Men inser at det fordras kontinuerligt med dialog, samtal. Om man i verkligheten vill påverka i någon riktning.   

Det är svårt att förstå hur ett liberalt parti så öppet vill budgetförhandla och samarbeta med ett antiliberalt parti. Med de raderna och uttalandet så kommenterar Annie Lööf turbulensen inom (L)iberalerna. Naturligt, hur kan man göra en sådan kovända, 90 graders riktning mot vad som är innebörden i liberalism. Desperationen medför vilka eftergifter som helst. På humanismens bortkastade altare. 

Dubblering. Smittspridningen som drabbat barn och unga i Gävle och Sandviken. I nationell topp. Något som vi gott kunnat vara utan. Och ingen som helst förklaring vad det beror på. Kan väl inte vara andra avstånd här mot i Sverige i övrigt. Eller alltför mycket festande.

Obehärskad volt. Snurrar runt – ständigt. Parodin runt bandyn och bandyslutspelet. Historiskt om de kan strula fram ett guld på walk over. Som hitintills. Möjlighet för ena laget smitta det andra och därefter vinna på walk over. Taktisk seger!

Arbetslivs- och näringslivsdagar. Varje år. Och varje år det oerhört viktiga att hitta engagemang och drivkraft hos den enskilde. Varje år så viktigt att sätta in insatserna mycket tidigt i form av samtal, rådgivning hos den enskilde för att få fram ett mål kopplat till vilja att förverkliga sin del i livet.  

Svårt vandra runt i stan en fredagseftermiddag. Och bara gå förbi så där. Så slank in och vandrade ut igen med en välfylld påse. Välfylld med massor av smågodis. Vet mycket väl att det kanske inte är det mest hälsosamma. Liksom jag vet mycket väl att när jag börjar dra i mig så blir det ett fruktansvärt ösande.

Klart jag följde mycket nära och med stora öron. Kvällens intervju med Frederik Federley. Känns mycket starkt och nästan svårt ta till sig när saker och ting drabbat just honom, en person som jag känt så nära. Och uppskattar som kompis inklusive hans enorma kunskaper. Hoppas innerligt att han klarar av att klättra säkert uppför stegen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar