söndag 7 mars 2021

Släcktes lamporna på Monitor Arena?

 

I fädrens spår för framtida segrar. Klassiskt lopp – som så många följer på TV. Dags igen. Samtidigt som blåsten är ganska stark utanför huset. Men beslut i alla fall. Vi kör. Vi kär med vår tabata grupp. Så får TV:n vila en stund. Bäst så för oss själva. Torde vara mer hälsosamt för mig i alla fall. Att röra på fläsket. Och så blev det den där utomhus timmen. Med lite annat upplägg än förut. Om träningen heter tabata eller något annat; spelar liksom ingen roll. Höjde pulsen och kanske också motverkar stelheten. Elva tappra som försökte fylla på livshälsan. Och som alltid – riktigt skönt – efteråt.  

Lugnt var det givetvis inte, när blåsten ligger på ordentligt. Men lugnt har det ju inte varit alls detta veckoslut. Motorljuden är evinnerliga utan uppehåll. Kanske också utsläpp – verkar ju inte vara batterimotorer, utan mer gammel väldens förbränningsmotorer i gamla bilar. Det är mer i framtiden som förbränningsmotorerna är helt bortstädade. Undrar hur det då är med hastighetsbegränsningsregler. Måste ut och titta på 30 skylten och om den är dold av något buskage. Men icke. Så racet måste bero på något helt annat.

Tacksamt besök. Nils-Olov, Simone & Leonie. Men en sen fredagkväll till söndag lunch går fort. Och så är det blott att vänta på nästa tillfälle. Om det nu blir här eller där. Och utan förkylningstider kan det bli ännu bättre.

Kändes positivt att Nils-Olov var uppe och tände. Tände på gravarna. Försöker under eftermiddagen få fart på det som blåsts ut under nästan stormtid. Men gick inte. Bra med de där batteriljusen som slagit på varje eftermiddag, vintern igenom. Fick i varje fall lägga dit några blommor. Som verkligen hör dagen till när mamma fyller sina 99 år.

Vasaloppet korade ju sina segrare. Och när en norrman tog segern i herrarnas lopp så var det självklart att en svenska tog segern på damsidan. Och den vinsten kändes än mer imponerande när hon punkterade legenden Björgen.    

Femmilsloppet i VM blev synnerligen dramatiskt. Burman överraskade definitivt och var mycket länge med i fight om pallplatserna. Det var först i sista tuffa backen som han inte riktigt hängde med längre men fick inkassera en sjätteplats som sedan byttes mot en femte. För så dramatiskt var det efter målgång. Ryske skidåkaren fick sin stav bruten på upploppet och kunde med möda skida in för bronset. Hade staven hållet så känns det mest troligt att han fått sin silvermedalj.  

Nu överklagande. Och jurybeslut, Kläbo Norge diskad och Iversen som istället fick guldet. Kollade upprepade gånger och tycker beslut kändes ”konstigt”. Och där med ryskt silver, vilket även upplevdes som ett missnöje – tydligen.  

Svåra överklaga. Ytterligare en tuff men klar förlust. Bara – om det finns något bara – bara ställa in sig på bäst av sju matcher som säsongsavslutning. För de två sämst placerade lagen i SHL. Där ena laget ska ut ur elit sällskapet. Hemmaplan räckte inte alls till. Att snygga upp siffrorna till 5-6 gav definitivt noll poäng. Och den där ridån.

Semifinal 1 för Brynäs dam nere i Jönköping. Underläge med 5 mot 2 i slutet. Vändes till et oavgjort resultat och sedan Brynäs vinstpuck i förlängningen! Vinnande lag som måste hitta ett sätt att vaccinera herrlaget på samma sätt.

Semifinalklara på Göransson Arena isen. Hemmalaget Sandvikens AIK som avfärdade Vetlanda i tre raka. Utan krusiduller. Den här gången med 4-1. Nästa lag till rakning. Ihop värvade Villa Lidköping.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar