tisdag 9 mars 2021

Noll poäng

 

Rekommendationer. Det som är gängse arbetssätt i en demokrati. Samma team fortsätter även idag. Detta med undvik köer, undvik trängsel. Nyttja munskydd. Rekommendation om i första hand fjärrundervisning. Och hygien naturligtvis. Uppmaningarna går ut varje dag, åter och åter igen. Ändå är situationen fortsatt komplicerad. Hoppas att alla ta det här på allvar. För på något sätt sitter vi alla i samma båt. Och finns det ingen disciplin kan båten mycket väl kantra.

I kontrast till detta finns det ju en grupp – mindre grupp – som ser vaccinationer som en fara. Man ska istället meditera. Eller nå en andlighet där vi inte kan beröras av pandemier. Vad är det är som driver snedseglarna så kan deras berättelser, deras beteenden utvecklas till en ren samhällsfara.

 

Visst är länssiffrorna besvärande. Värst drabbade länen nu är Västerbotten – och ….Gävleborg. Gävleborg hade en tydlig topp med väldigt många fall den 29 december. Sedan har kurvan planat ut en aning, för att sedan gå uppåt den senaste veckan. Vecka 8 hade regionen näst flest fall per capita – 412 personer per 100 000 invånare. Totalt har 499 personer dött med covid-19 i Gävleborg

I takt med den ökande vaccinationstakten börjar samhället äntligen se slutet på krisen. Kanske! Men när Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten uttrycker sig som;

Pandemin riskerar att lämna en hel generation av traumatiserade barn och ungdomar efter sig, då är det en verklighet för oss alla att fundera över, att hantera. Carlson med sina rötter i Sandviken. 

 

Tydlighet om läget varje tisdag eftermiddag. Blivit lite bortskämd. Kommundirektören ansvarar för att aktualitetsinformera de som så önskar. Fast givetvis inga förklaringar varför en instiftad pandemilag inte nyttjas. Den frågan ligger helt på regeringshåll att ta ansvaret för.

 

Positionering. Tydlighet. Läste in Expressens intervju med Annie Lööf. Tydligt vilket parti hon företräder. Och vilken värdegrund som ligger fast. Den går det inte dagtinga med. Sedan är det en annan sak at alt vad som drivs kanske inte kan genomföras – om det saknas majoritet. Men värdegrund – den dagtingar man inte med.

 

Landsbygdsutveckling. Så många frågeställningar som ryms inom det paketet. Aktuellt just nu strandskyddsutredningen. Oerhört intressant dokument. Blev att nyttja del av kvällen för att få en insikt. Fast behöver definitivt gå djupare inom detta.

 

Skriva om material. Komma med egna funderingar. Tar tid – men satsar i varje fall. När saker oh ting berör en nära så finns det inga hinder. I alla fall inte i tid.

 

Men tid lade jag givetvis också till träningstimmen. Vet at jag verkligen behöver röra på fläsket. Och när möjligheterna ligger framför en måste jag ta tillfället i akt.

 

Och sedan kom mörkret. Så hastigt och olustigt. Hockeymatchen med ett lag helt i förarstolen. Mer än vanligt. Och så kantrade det över plötsligt och obarmhärtigt. Plötsligt var det inte fråga om tre poäng, inte ens om två eller ett. En renodlad nolla i bottenmötet mot Linköping. Ridå.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar