fredag 26 mars 2021

Vaccination för godhet

 

Inte mindre, men färre. Neddragningar av vaccinationsleveranser. Påverkar alla våra regioner och då främst alla medborgare som verkligen vill göra vad som går för att skydda sig mot viruset. Kritik mot Region Gävleborg samtidigt som vår region ligger på femte plats i antal vaccinationer!

Från och med den 7 april ligger Göransson Arena öppen som ett mycket stort vaccinationscentra. Räknar med 300 vaccinationer per timme med öppettider sju dagar per vecka. Torde vara bland de största centrat i landet. Med säkerhet i framsätet.

Fransk polis idoga och professionella arbete. Det som ligger bakom att även svensk polis därmed kunnat avslöja krypterade meddelanden mellan kriminella gäng. Nu rullar åtalen på i snabb takt. Men avslöjar också vilka enorma krafter som samverkar på det kriminella spelfältet.

Fredag till trots. Tre teamsmöten avklarade. Och i intet av dem i mål. Del av betydligt längre processer. Olika former av inspel, några av betydelse att arbeta vidare med. En dag är aldrig den andra lik. Också utmaningen i samhälleligt utvecklingsarbete. Vilket alltid är svårt i våra egna konservativa egon.

Kanske ingen torgvältare. Eller litterärt konstverk. Ändå blev det fördjupning i den regionala utvecklingsstrategin. Med kritiska ögon. Hur det materialet har hållbarhetsbedömts. Och hur det sedan ska konkretiseras i delstrategier, handlingsplaner och överenskommelser som möjliggör samverkan.  

Verkar som att allt flera hittar ned till Strandbaden för vällagade, stora, goda luncher. Beror så mycket på kunnig kock. Kryddat med väl bemötande och personlighet så ska vara och en vara välkommen åter. Bara kryssa sig igenom bommen, upp på trottoaren, runt belysningsstolpen och runda en stor tuja – så är man inne i lokalerna. Tillgänglighet på omskrivet sätt.

Ingen träning, men väl en hyfsad längre promenad. Tog tillfället i akt när nu fredagen inbjöd till detta. Borde oftare, borde varje dag. Är väl en lärdom. Rörelse för livet.

Nominerade till landskapets idrottsgala som en av fyra nominerade föreningar – Årsunda IF. Kanske flera än jag själv som nominerat föreningen. Finns så himla mycket att lyfta fram. Därmed inte alls överraskad om det hela når hela vägen!  

Med nya skär på isen. Saik bandy med antal spelare för första gången med nya skär på bandyisen. Isen som efter dagens träning plockas bort. Trots att del av säsongen återstår. Lördag träning på hockeyrinken och därefter avgörande. Match borta mot Villa BK på söndag, eller walk over. Fordras givetvis respekt för spelarnas hälsa. Och at ha fullt lag på benen. Borta på söndag, blir hemma på tisdag. Men hemma då Helsingehus Arena i Söderhamn.  

Intet nytt på den aktiva hockeyisen. Inte från favoritlaget. Nu verkar ju fokus vara mer på ledarsidan, de som finns där runt omkring. Gårdagskvällens idrottsliga resultat gick inte i rätt riktning. Kan bli en mycket tuff framtid i april månad. Live and let die.

Den härliga stunden på sena eftermiddagen. Kort blev mötet med Lou men längre att få ha Ilse så nära. Och samtidigt löftet. Datum klart när Leonie också kommer hälsa på, till och med ligga över. Trots dagens sol så var det här än mer av värmande solljus.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar