söndag 14 mars 2021

Semifinal - på allvar

 

Restriktioner. Sant eller falskt, kanske granskning på plats. Men från dansk sida tydliggörs att deras kraftfulla restriktioner räddat 33.000 liv. Alla måste väl hålla med på att det handlar om stora mängder personer.

Samma tidevarv som just Danmark och andra länder sagt stopp för Astra Zeneca p g a osäkerheten. Men fortfarande tillåtit i Sverige. Varje dag, ny dag med nya uppföljningar. Och stort intresse; när kommer vaccinet till oss alla?  

Dock har inget vaccin i världen kunnat få ned mig på jorden. Inte i natt, inte idag. Svävar fortfarande på moln efter gårdagssegern mot Frölunda. Liksom på det sättet segern bärgades. Ändå mer imponerad. Klart jag skrivit och innerligt grattat Brynäs Hockeys ordförande. Som verkligen sitter i uppdrag men där alla besser wissers uttalar sig att de vet så mycket mera.

Och idag drog spelet igång. Semifinalspelet i bandy. Sandvikens AIK på bortaplan mot ihop värvade och segertippade Villa Lidköping. Slutresultatet mest intressant, 4 mot 5. Och därmed första matchen med i bussen till Sandviken. Imponerande. Samtidigt så är inget klart förrän allt är klart. Och semifinalspelet handlar om bäst av fem matcher. Bra början, ödmjukhet och kompetens. Så får vi se hur långt det räcker.

Bryr mig ofantligt mycket mindre om andra semifinalen. Fast klart jag håller mina fingrar i så fall något mera för Edsbyn än det mycket konstruerade motståndet från Solna håll.

Stel. Gubbastel. Samtidigt så har jag nog alltid varit stel. Kände efter inför morgonens tabata pass. Och tror att det kändes efter just gårdagens träning. Frågade flera och fick samma svar. Kanske betyder att träningen lönar sig. Men måste faktiskt göra mera jämte densamma. Men tacksam – att gruppen finns, att det finns duktiga ledare i densamma, att samlingarna sker efter kontinuitet. Känns mer sorgligt när jag har andra möten i kalendern som krockar.   

Möten av kvalitet, och möten som behövs. Känns tryggt att ha Kerstin som gruppledare och ansvarstagande för just den här delen av organisationen. Sedan få till det hela enligt modell kontinuitet.

Idag också Ilses allra första träff på kulturskolan. Dansskola och att samtidigt få pröva sin nya dansklänning. Mycket försiktig, närmast blyg – inledningsvis. Sedan tog nyfikenheten och prova-på-andan över ordentligt. Märktes också efteråt när hon inte tvekade att föredra upplevelsen. Göra oss alla delaktiga i upplevelsen. Åter igen mycket tydligt betyg; Helt fantastisk!

Men så kvällens skuffelse. Oskarshamns tre poäng mot Örebro. Nu gled de ifrån Brynäs med sina tre nya poäng. Och nu också med exakt lika många spelade matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar