fredag 5 mars 2021

Händelsernas bibliotek

 

Allt fler unga personer i åldersgruppen 10-19 testar positivt för covid-19 i Gävleborg. Deras symtom är generellt inte lika allvarliga som för vuxna, men vilken roll har de i smittspridningen? Jo, nu påstås tydligt att det till och med är anledningen till den ökade smittspridningen! Och frågan hissas – vad gör respektive kommun för att försöka lindra detsamma? Stänga skolor – är det verkligen en lösning? Hålla avstånd – och vara så lite som möjligt utom lektioner på skolorna? Hålla avstånd i matsal etcetera? En viktig roll att visa ledarskapet för respektive rektor på alla skolor!

”Utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning”. Psykiskt sjuk persons vansinnesdåd i Vetlanda. Ger möjlighet för brunskjortorna att göra sina begåvade kommentarer. Sorgligt det också.

Försöker läsa in, försöker förstå. (L)s tydlighet genom sin partiledare. Till val för borgerlig regering. Men inte med SD i regeringen, dock samarbete i sakfrågor. Kanske med alla partier. Och det som inte platsar i regeringen med insyn i regeringskansliet? Frågorna står där som spön i backen. Men kontentan, därmed så spiller ställningstagandet över till betydligt högre siffror i opinionsmätningarna?

Kinas nya femårsplan kan avgöra om världen når klimatmålen. I höstas meddelade president Xi Jinping  att landet siktar på netto noll i utsläpp 2060. Om målet att minska utsläpp av växthusgaser är förankrat i den nya ekonomiska planen ökar chanserna att stoppa den globala uppvärmningen. Kanske helt avgörande! Och då gäller det för ansvariga länder att kommunicera, bygga broar. Vilket definitivt inte alla klarar av att göra – är uppenbart.

 

Intressant med de här timmarna tillsammans med ett större kinesiskt företag. Och prata företagandet, företagsutveckling. Allt det som finns i vår kommersiella värld. Kunskapande av stora mått.

 

Naturligtvis också intressant. Alla de där träffarna med Henning. En person som verkligen ger av sina intryck och upplevelser. Varje träff en steg i utvecklings spiralen. Denna dag en insikt i vilken verksamhet som nu skapas och hur den kan vara ett avgörande socialt projekt för de som upplever sig fastnat i en isolerad situation.

 

Sportfredag. För Saik bandy andra kvartsfinalen. Och en ny seger. Nu ska det nog mycket till om man inte vandrar vidare till en spännande semifinalserie mot favorittippade Villa värja Lidköping.

 

Närmast omstart för Brynäs Hockey. Och fortfarande struptag på. Närke nästa blev inga trepoängare. Kändes krampaktigt – i början. Fast till slut en poäng, mycket bättre än noll. Så helt förkrossad kan jag inte vara. Men vändningen måste helt enkelt komma nu. Varför inte hemma i Gävle Dala derbyt. Nu ska Leksand upp till bevis. Heja Brynäs hej, käka upp det där hårdbrödet från Leksand.

 

Klart det var en stor händelse. Få öppna dörren och välkomna Nils-Olov, Simone & Leonie. Skulle gärna göra det precis varje dag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar