lördag 6 mars 2021

Liten blir stor

 

Ny natt, nya tankar. Hur ett liberalt parti lägger fast en strategi till samarbete med det mest nationalistiska som någonsin funnits i landet. Stänger sina dörrar och motiverar det med att internationellt arbete, så långt bort som någonsin är möjligt. Är verkligen gruppen så stark att den klarar av att hålla samman trots den enormt stora kursändringen? Eller om stark ska ersättas med annat ord – klen. Tydligt i varje fall var man placerar sig själva. Som konservatismens fanbärare. 

Lite speciell natt. Ha en liten tjej i huset. Och inte vem som helst. Nyfiken, öppen, glad, upptäcktsresande. Länge sedan, ändå så söker hon upp och känns så välbekant. Allt detta som inryms i trygghet. Varje gång så känns det bara som mera. Och snart blir hon än större. Två år redan den 5 augusti.

Mullrade annars dagen lång. Som att vara konstant intill en motorstadion. Uppenbart gjorde de  motorintresserade precis allt. Och helt intill är det tydligt de har in- och utfart till sjön. Hörlurar på för de som vill ha lugna trygga skridskoskär. Eller om de blir hänvisade till andra ytor än de som plogats och hyvlats vintern igenom – för skridskoåkning.

Mycket av varan, skidåkning. VM naturligtvis. De där 30 km som redan från start – och långt tidigare – stavades Therese Johaug. Lite nerv månne från tyskarnas tränare som vill ha in ett Bmi mått. Om det skulle vara ”för litet” skulle det på något sätt bli et tillägg, eller förändring av utrustningen. Retade upp norska gruppen ordentligt. Kanske därför hon bara seglade ifrån. Överlägsen vinst. Fight om de andra medaljplatserna. Norskt på andra, och svenskt plus ambulansfärd på tredje.

Skidorientering. Rejäl skuffelse för de svenska damerna på sprinten. Men så då herrarnas variant. Och där visade Sebastian Samuelsson upp sitt silverleende. Och därmed också styrka i arm som i ben.

Är det demonstration och upplopp i Washington så har det kanske smittat av sig i vår egen huvudstad. Snedseglare som bjuder upp i protest mot restriktioner mot Covid -19! Dessutom i ett land som väl haft de allra minsta restriktions insatserna world wide.

Respekt för smittan. Eftermiddagens fika blev en utomhusvariant hos Carl-Henrik och Elin – och givetvis hos Ilse och Lou. Givetvis gick det också bra.

Ingen Brynäs match idag – så nerverna fick vila. Lär bli tuffare redan på söndag. Leksand på andra sidan och det här behovet av poäng! Om det skulle bidra med nagelbiteri så skulle jag börja igen med det som jag blev avvänjd från för så många ånga år sedan. Känns inte som verkligt at just Brynäs har hamnat i en situation kring liv och död, kring hålla sig kvar i serien eller inte.       

Håller sig kvar i landslaget. Eller rättare – håller sig tillbaka till landslaget. Det som kommer presenteras senar men ändå på något sätt konfirmerat redan före dess. Zlatan Ibrahimovic tillbaka i fotbollslandslaget. Förväntas succé eller fiasko.

Av olika anledningar. Läser på en del kring och om BYD. Och hur resan framåt tett sig och kommer te sig. Så uppenbart vad framtiden kommer ha i sin hand.

Livet är ett uppdrag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar