söndag 28 mars 2021

Sunday

 

Hela vintern. Varit så mycket från samma avsändare. Adresserat som Vinterstudion. Kamp och tävling in i det sista. Någon gång kanske en åkare skiftat spår alldeles framför den andre och ställt till lite problem. Men aldrig öppet slagsmål i spåret. Möjligen på grund av att det funnits funktionärer som haft uppdrag se till att saker och ting följer epitetet fair play.

Ingen Vinterstudio idag. Istället blev det at hämta fram en del trädgårdsmöbler, och grillen förstås. Men kunde inte riktigt hålla mig. Fanns ju direktsändning från dagens Battle i Expressen. Övergripande frågeställning, inriktningsmål. Som splittrat så uppenbart. Inläggen var inte annorlunda de heller. Men att just idag byta partiledare, byta partiledning skulle också det vara äventyrligt. Så istället smälla-på-inför-öppen ridå. Visar sig väl framledes om det är bästa medicinen.   

Så linjen vann. (L) går till val för att placera (M )med sin partiledare till statsministrerollen. Och at i en borgerlig konstellation förhandla budget. Men också kunna dela upp den och i de styckena också kunna förhandla fram majoritet i andra tilläggskonstellationer. Egentligen när väl vad också (M) och (Kd) redan utlovat. Där steget till ytterligheterna inte är speciellt stora. Det mer överraskande är att ett Liberalt parti kan tänka sig samma väg! Troligen – eller uppenbart – så har opinionssiffrorna spelat den allra största vinden. Nu hyses förhoppningar att det även går fiska röster i bruna vatten. Eller hur den egna analysen ser ut. Den som alla partier arbetar efter – men uppenbarligen olika. Dagens ”debatt” utmynnade i omröstning. Nyamkos linje vann med 53 röster mot 31 stycken. Bara framtiden får visa vad som var rätt – eller fel. Räddning eller fall. Och möjlighet förklara sig i kvällens Agenda.

Blåste till ordentligt. I Lidköping. Villas nio mål mot Sandvikens två  Men nu drar det ända åt Hälsingland. Match fyra spelas i Söderhamn. Våren hunnit in i Göransson Arena som snabbt omställs till vaccinerings centra. Och då blir det drag där – också. 300 vaccinerade per timme, och ingen skillnad mot veckoslut, utan sprutorna får de klinga.

Påsk, den helg som stundar. Men inledning redan nu med en påsklunch. Föranledd av bortavaro under själva påsken. Masesgården väntar dagarna ut – dock inte för mig själv. Tänker mig fortsättning med mat som jag känner för. Så överlåter jag gärna hälsokosten vidare. Inser redan at för egen del lär det bli mycket påskgodis dagarna igenom.

Omslag än mer i väderleken. Värmebölja som märks. Utlovas redan på tisdag. Beslutet var enkelt. Upp till Hyttmarken och hämta såväl trädgårdsmöbler som grill. Något borde jag i varje fall klara av att tillaga själv. Blir gärna stora portioner. Får väl fundera lite extra vem, vilka jag skulle kunna få bjuda.

Lite varierade uppgifter under dagen. Mycket tydligt där jag inte ska bry mig utan mer fara till någon varmare plats. Och då bara lyssna in och dra slutsatserna av det. Finns liksom ingen anledning diskutera, eller föra samtal.

Värdefull afton. Tre med ansvar måste kunna föra dialog. Och det behärskas fullt ut av denna trio. Dessutom nybakade bullar – bara en sådan sak. Att vi förutom samtalet om tjänstetillsättning också har likartade uppfattningar om framtidens verksamhetsinriktning. Bidrar starkt att göra oss alla starkare.

Avrundade med den här kvalificeringsmatchen. Fotboll givetvis och bortamatch mot Kosovo. At Sverige dessutom tillåts spela i Årsundas färger gör ju inte saken sämre. Måste helt enkelt kunna koppla av också inom sportens värld. För i veckan väntar flera Brynäs matcher. Och då finns noll möjligheter andas lugnt.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar