måndag 1 mars 2021

Tredje vågen

 

Förut lät det mycket inspirerande, mycket utmanande. Någonting att se fram emot. Hisnande känsla. Men nu förbytt till något helt annorlunda. Som också bringar med sig rädsla och en stark hotbild. Det här med en tredje våg.

Och nu har den tydligen rullat in över vårt län. Tydligt och obarmhärtligt. Tredje vågen med corona smittan. Som inte bara är som de föregående vågorna. Utan nu uppträtt med något än värre – med en mutation. I första hand den brittiska varianten. Fast mutationerna sprider sig alltefter med ständigt nya namn, nya upptäckter.

Och drabbat. Till stor del Gävleborgs län. Det som inte skulle kunna komma enligt antal snedseglare. Och nu här, pang, rakt på. En pandemi är just en pandemi. Och i en utsträckning ingen av oss levande har varit med om förut.

Klart att samhället kommer förändras. Hur vet vi inte alls, inte med säkerhet. Men att det inte blir som förut – det måste vi inse. Gäller många arbeten, gäller många olika former som tränger in i vårt skolarbete. Gäller hur vi kommunicerar, hur vi deltar i konferenser etcetera. Också ett stort steg för att acceptera och inse möjligheterna i digitaliseringens verktyg.   

Bättre förut? Nej, varje dag är en ny upplevelse, en ny utmaning. Fylld av nyfikenhet inför morgondagen så är livet så förunderligt utmanande. Gäller omge sig med personer som också drivs av möjligheternas ledstjärna. Att se möjligheter när andra ser problem. Tänka nytt, fylla tankarna med innovationer. Eller – släppa fram innovativa tankar – aldrig begränsas av att det-har-vi-gjort förut!

Tänka till. Hur det känns tillhöra ett lag, lag med vilja och engagemang. Ikväll var trupperna uppkopplade till teamsmöte. Intressanta inspel. Klart det är något litet med endast ett obligatoriskt månadsmöte. Men vi kan givetvis fylla på med flera. Men ändå – så tacksam till de som tagit sig an uppdragen med ansvar och vilja.

Hade fullt veckoprogram. Men fyllde på med än mer. Så märkligt att det finns plats med så mycket. Och mera kommer – med bestämdhet.

Kollade igenom ett remissmaterial. Även här tacksam ha en medspelare som ger mig inspel, andra synvinklar, förslag om att ta bort, skriva om eller till och med lägga till. Helt enkelt göra varandra bättre. Klart det hade varit än mer stimulerande med et fysiskt möte, men saker och ting är ju som de är nu.

Fysiskt möte nu när Brynäs damlag börjar slutspelet. Och gör det med en klar vinst. Borde städa av motståndarlaget med klara vinster och ingen förlust. För att sedan tåga in i semifinalspelet. Och får jag inte se dem i nära upplevelse så måste möjligheterna finnas i TV sändning. För i år är målet en glimrande guldpeng.

Tuffare program väntar Brynäs herrlag. För fortsatt existens. Hört om 21 dagar med 11 matcher. Men kan det vara sant? Kan det vara fair play? Återhämtning? Träning? Vila? Sömn? Resor? Familjeliv? Tydligen är idrott a la ishockey inte den mest rättvisa idrotten.  

När jag har möjligheten. Atlantic Cross. Norges sak är vår. Berättelsen från andra världskriget ger närheten till vad som hände för inte så länge sedan. Som var förödande för så många. Som aldrig får glömmas. Brunskjortor har vi alltså haft för många av i historien. Stå upp i kampen mot dårskapen.

SKOPs väljarbarometer. Sant eller inte – men mycket intressanta utslag. Och en stimulans att jobba än hårdare. Allt hänger ihop. Allt är så viktigt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar