måndag 29 mars 2021

Guldet som flyktade

 

Respekt. Klart det finns antal personer som jag alltid hyst stor respekt för. Och gör fortfarande. Där står de som stora förebilder. Och har fortfarande samma namn. Bengt Westerberg, Barbro Westerholm. Och även Maria Leissner som jag också fick starka uttryck för när vi var på nedrustningskonferensen i New York. Oavsett vilken konstellation de tillhör så har det alltid varit personer som jag alltid lyssnat på. Och gärna lyssnar till. Och när de stiger fram idag som idag. Då lyssnar jag in, tar till mig och låter tankarna följa vidare in i hur saker och ting leder.

Ny dag var också samma sak som ny vecka. Och möjligen var det den framåtflyttade sommartimmen som spelade in igen. För tröttheten var absolut på plats. Eller om det nu är latheten. Hoppas jag inte.

Den där speciella dagen. Måndagen. Varje enskild måndag faktiskt. Då så många ärenden lyfts, så mycket information sprids, så många diskussioner hålls.

Teams. Viktigt komma in i. Idag någon form av felmeddelande. Men kontakt med Servicedesk. Och några timmars handpåläggning. Så då var datorn rehabiliterad igen. Tackar och bugar. Med insikt att de tekniska kunskaperna hos mig själv är något låga.

Ingen trädgårdsmästare. Men klarade i varje fal av at köpa på mig antal skivor frigolit. Någon påskdag över så blir det fylls på pallboxarna. Men först frigoliten efter kanterna. Allt efter tips från Lina.

Wash my hands in muddy water. Hade varit fullt möjligt efter gatorna i Sandviken. Kändes som en gigantisk vattenläcka. Och det var också fallet. Timmar kom och timmar gick. Men så sen kväll meddelas att det tydligen ska vara avhjälpt. Kommer väl så småningom besked vad allt handlat om. Vatten, vårt viktigaste livsmedel. Som i sin mer bruna form fyllde så effektivt stor del av ICA Maxis parkering.

Herrsidan, Fritt från den där riktiga hockeyn. Det som gäller herr hockey och stavas givetvis Brynäs. Men senare i veckan. Tre matcher på raken, Matcher varannan dag. Eller kanske till och med två av matcherna på just två dagar. Tufft spela med kniven under strupen. Annars finns bara en livlina kvar. En i allra högsta grad nervig kvalserie. Att vara eller inte vara.

Egna planeringen handlade om tidigt hem. Men attan heller. Blev en lång dag och sen hemkomst. Ingen möjlighet till blott en meters promenad. Istället väl bekommit eget partimöte över våra kommunpolitikers obligatoriska månadsmöte. Givetvis tacksam till alla de som kopplat upp sig. Och utgår givetvis för att de som inte var uppkopplade hade förhinder och även meddelat förhinder till våra gruppledare. Respekt.   

Hann kolla av. Klassificeringen av Sveriges 30 bästa campingar. Funderar till. Ska det vara så himla svårt komma med där. Känner ju till en del av de där trettio. Och två kilometer sandstrand har definitivt inte alla. Utan då är det något annat som saknas här bredvid.

Tredje matchen i SHL. Såg ju så brant ut. Bortamatch i Luleå för Brynäs damerna som tog för sig och gick fram med en två måls ledning. Men så kom ju norrbottniskorna tillbaka. När jag själv hade räknat in gästrikesegern. Och bevisade att i hockey kan man aldrig ta något för givet. Nu blev det en over time seger för det finsk influerade norrlandslaget. Och guldet kvar där uppe i gruvdistriktet. Håller tummarna för Erika Grahms kompetens och ett än starkare Brynäs manskap kommande säsong.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar