onsdag 31 mars 2021

Regional utveckling bröts med en ettfemma

 

Aldrig varit så tydligt. Nu när det spelas upp inför öppen ridå. Svenskt parti med två bokstäver anställer en person med mörka bruna rötter från Nederländerna som programledare. Avslöjar inte at de själva ligger bakom utan presenterar bilder av Sverige som en form av nyhetsbevakning. Med mål att färga Sverige som det stora problemfyllda landet. Landet för kriminalitet och en framtida rutschbana – rakt utför. Uppenbar taktik at i svansen av de negativa berättelserna nå de svenskar som inte själv klarar av att tänka, utan fångas upp av den här typen av ”sanningsberättelser”.

Ovan ett helt nytt tänk som så tydligt visar hur fragmatiserat politiken förändrats. Där än större grad av motsättningar stimuleras. Där framtiden ska stavas ”vi-mot-dom”. I en tid där samarbete och samförstånd borde vara de största ledorden.

Lång vägs färd till att klubban går. Den strid som utspelades idag på regionfullmäktige kring dokumentet Regional utvecklingsstrategi. Bara tanken; at samma personer också i praktiken ville samverka och var besjälade av utveckling. För fler arbetstillfällen, för mer resurser till välfärden, för ett än grönare samhälle! Men det talade ordet är en sak, verkstad på riktigt något helt annat! Hela föreställningen tog tid. Men så kanske det är den viktigaste handlingen för hela vårt län. Märkligheterna här handlar mest om de som inte gav uttryck för sina åsikter! Sitta i Regionfullmäktige- hantera Regionala utvecklingsstrategin – och sakna åsikter som man vill delge! Närmast platt fall. 

Ansvar på annat sätt. Nu avslöjat vilket företag som så dramatiskt klippte av kommunens huvudmatning för livsmedlet vatten. Ett företag som installerar och säljer bredband. Också erkänt men som också verkar hänvisa vidare till sin egen under entreprenör. Som i sin tur inte vill uttala sig för media. Blir väl en dyr försäkringsfråga. Hoppas jag inte har samma försäkringsbolag som det här företaget. Horisontell borrning kan uppenbart spåra ut helt.

Hade laddat ordentligt. Med förhoppningar. Att ikväll skulle det ske. Efter långt corona utbrott skulle Brynäs Hockey komma ut som desperata och uppretade tigrar och kasta sig över Växjö Lakers. Men av det blev intet. Mer av slow motion. Förhoppningen för en femetta blev istället en rejäl käftsmäll och en ettfemma. Noll poäng och ännu sämre målskillnad. Nu fordras det två vinster på de två återstående matcherna. Förlust i morgon så är avslutningsmatchen på lördag av intet värde. Känns som en stor risk att mörkret faller tidigt i år. Förhoppningen om slutspel och ett framgångsrikt dito slagits i kras med dunder och brak. Realistiskt väntar nu en tuff serie om sju matcher med förnyat kontrakt i potten. Eller hissen rakt ned i totalt mörker. Vet inte ens om jag orkar vara deprimerad längre.

Deprimerad uttalar sig istället Svenska Hockeyförbundets tidigare presschef vara. Verkar vara så att han fockades på grund av att han inte accepterade att en medarbetare på förbundet antastat sexuellt en annan anställd! Många svenska hockeykändisar som nu helt och fullt ställer upp för Anders Feltenmark. Inte ens ett hockeyförbund borde kunna göra vad som helst mot en medarbetare. Finns ju märkliga uppsägningar i historieboken. Bland de mest märkliga; beställt arbetsbyxa utan reklamtryck!

Nu var det många år sedan som Anders satt här hemma på soffan och bytte ishockeybilder med killarna. Redan då var hockeyn hans stora intresse, hans liv.  

Även kvällen ikväll blev – lååååång. Distriktsstyrelsen och dess långa innehåll tog väldigt lång tid.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar