söndag 15 november 2020

Välkommen

Välkommen, välkommen hit Vem du än är var du än är. Regnet slår mot rutorna nu Men natten är ljus i ett land utan ljud Och glasen glittrar tyst på vårt bord Lika tomma som ord Visst är kärleken stor                                                                                                                                       Välkommen, välkommen hit Vem du än är var du än är Välkommen, välkommen hit Vem du än är var du än är                                                                                                                                          Och idag kom hon hem. Väntat länge men så var det dags. Sena eftermiddagen kom hon hemkörd direkt från Gotland. Rädd för det okända, rädd för att ta steget ut ur transporten. Måste knuffas på ordentligt för att ta steget ut. Och sedan stegen in. In i det väntande stallet. Kommer ha mycket ihop med Emil hädanefter. Så vad var lämpligare – än att han också var med och tog emot.                                                                                                                                                       Ännu inget namn. Men det kommer, säkert. Det lilla Gotlandsrusset hade hittat ett nytt hem. Lång transport, möjligen också saknad till det hon nu lämnat. Det enda hon hade med sig på resan, mängder av fästingar som aktivt försökte plockas bort.  

Allt efter kommer hon säkert växa samma med i första hand Emil. Som också gått körsvensutbildningen hos Olle Alsén. Blir ett litet ekipage. Maximalhöjd, fullvuxen, 1,23 meter. Hoppas hon kände värmen – välkommen, välkommen hit.

Regn var det ju inte under eftermiddagen. Litet under förmiddagen. Något blöt under min morgonvandring. Blev ju den motion jag fick istället för tabata passet. Kände att jag måste avstå. Ömhet och till och med värk i ena handen inbjöd inte till den där sortens träning. Väntar ivrigt på en kontakt med Börje. Och råd, eller insats vad som kanske kan göras.

Den där stora och fantastiska insatsen från min egen sida. Blev inte av idag heller. Så här dagen före morgondagens kommunfullmäktige debatt. Hur den kommer te sig – ingen aning. Tre av oppositionspartierna har i varje fall försökt lägga sina former av motförslag. Andra inte orkat med det – heller. Men motförslag – så sent som möjligt. Uppenbart utan intresse att få igenom sina egna s k förslag. Men föga överraskande. Spel för……….kanske. Svårt annars förstå varför de kommer så sent, och enbart flyttar på några miljoner av 2,4 miljarder. Outgrundliga är politikens vägar – från vissa håll. Morgondagens och morgonkvällens längd – helt omöjlig nu förutse. På grund av covid -19 så handlar det om förminskat kf, eller i varje fall halverad styrka.    

Sent uppmärksammad ikväll igen. Grannen som har full koll på Epa traktorerna och deras färder, hit och dit. Och uppenbart vilja att provocera. ”Har ju inget annat att göra”, ständiga svaret. Uppenbart vill de ha uppmärksamhet. Fast kanske inte alltid att just de är skyldiga till det som händer.

Själv behov av uppmärksamhet. Så med några Kinderägg så försökte jag ta mig närmare Ilse. Fast – det fungerar även utan dylika ägg. Hon är alltid fantastisk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar