söndag 22 november 2020

och sedan - Högbo Bruk

 

Högst märkligt det här. Islossning redan innan isen lagt till sig! Märkligt på många andra sätt också. Sex raka torskar. Och så det här! Monitor Arena calling. Full tid och så skrivs siffrorna ned till 7 mot 1. Härligt givetvis. Speciellt då en del av livet också stavas Brynäs Hockey. Att storvinsten dessutom bärgades mot Västra Frölunda gjorde inte saker och ting sämre! Med Sveriges sämste förlorare i båset. I det måste Roger Rönnberg vara outständig. Rosenrasande rödblossiga kinder och ilska. Och aldrig trevlig, aldrig sympatisk. Goa gubbar måste vara ett epitet som är helt malplacerat.

Senare under kvällen så kändes mitt stora hockeyintresse helt ha gått upp i rök. Den tackling som Örebros Emil Larsson satte in på Oskar Sundh släckte tilltron till hockeyn som företeelse. Brottslighet av det grövre slaget. Rätt in i TV rutan. Den ruta som egentligen förblev svart efter överfallet. Och än värre när domslutet förklarades – det är en juste tackling! Inte bara Larsson behöver vänta sig en längre avstängning. Utan likafullt huvuddomaren Sören Persson. 

Straffet kom fort. Disciplinkommittén tydligt. Fem matchers avstängning och 55.000 kronor i böter. Blind side och huvudjägare. Är det här verkligen ”tuffhet” Emil Larsson? Eller partiell solförmörkelse.  

Klart det kändes härligt den här lördagsaftonen. Fira inombords. Men också fira med några glas rött. Helt rätt och bästa möjliga arom.     

Just den här lördagskvällen var också speciell. Hade Leonie med upp till det lilla Gotlandsrusset. Hon trivdes verkligen och får väl bli medskötare till Emil fram emot sommarens gröna dräkt.   

En Leonie som hade mycket uppvisning, mycket dansa och sjunga. Innan den sena kvällen lockade in henne i sömn. Liten stund hann hon i alla fall få med hos Ilse. Två små väninnor som jagade varandra i full lekfullhet. 

Gummiband tabata på hockeyrinken. Utomhus är aldrig fel. Definitivt inte i dessa tidevarv. Med gummiband och stelhet, möjligen ömhet, så var det inte min grej – i alla fall inte idag. Men hängde på så gott jag kunde.

Högst speciell dag på annat sätt också. Dagen före födelsedagen. Visste en del kring Högbo, men inte att vistelsen skulle vara så lång – så positivt lång. Och när det inrymde killarna med respektive så var det en helt speciell upplevelse.

Undrar vilka andra anläggningar som finns i vårt avlånga lad. Som skulle kunna utmana i kvalitet och upplevelse. En av alla de där enorma möjligheter som finns just i den här kommunen!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar