torsdag 5 november 2020

Kreativt regelverk, US forever

 

Falleri, fallera. En anspelning kring glädje. Men nu med antal fall som ensidigt ökar. Känns oerhört svårt ens ta in. Pandemin som åter skjuter i höjden och verkligen växer med sin hotbild. Borde i alla fall. Ändå finns det individer som inte alls har insikt. Utan uttrycker sig på sätt som mer skvallrar om oförstånd. Eller någon form av hjärnkollaps. Avstår nämna pajaser vid namn.

Morgonstund i hälsingemetropol. Regiondirektören föredrog situationen i Gävleborg. Till skillnad mot flera andra län har vi relativt få inneliggande på slutenvården. Men även här – siffran stiger. Just under förmiddagen 14 inneliggande. Närheten till drabbade Uppsala och Örebro förskräcker. Positivt är att vi har god tillgång till såväl utrustning som till nödvändiga läkemedel.

Blev mycket Covid -19 under dagen. Från oppositionen; ekonomi i balans på grund av statliga medel. Rena dopingen. Från majoriteten, god ekonomiskt ansvar, kontroll. Brobyggare?

Hot, hat, trakasserier. Utbildningsinsats från SKR. Tydligt att det allra mesta sprids över sociala medier. Inte alltid den som är avsändare som verkligen hotar. Men den kan mycket väl få vissa element att släppa loss med sin svarta framtoning. Frågan är alltid aktuell; Vilket ansvar tar berört parti? Exemplen är inte många. I länet mest fokuserat till en enda person! Sanslösa utfall. Fast ändå inte omfattad av den skärpta lagstiftningen från 1 januari 2020?

Utbildningsinslaget berörde oss däruppe på regionfullmäktige. Och insikterna märktes i inläggen. Fram till och med lunchen. Sedan var de bortblåsta – igen. Från vissa håll och kanter. Men det var ju förutsägbart – det också.

USA fortsätter engagera. Räkningar som gills, ogillas, överklagas. Regelverk som finns – eller inte. Som ändras och förändrar förutsättningarna för. Får nedanstående inlägg från vännen Mary Spaeth Wisconsin;

”FYI!

Pennsylvania accepterar valsedlar signerade och postmärkta 2 november fram till den 10 november. Nevada accepterar valsedlar postmärkta 3 november fram till den 9 november. Wisconsin tillåter uniformerad servicepersonal och familjemedlemmar att begära valsedlar fram till kl 5 den 3 november, men alla valsedlar måste vara inne senast kl 8 den 3 november. I Florida måste valsedlar utanför USA poststämplas den 3: e, men kan komma så sent som den 13 november. I Georgia måste valsedlarna poststämplas den 3 november och tas emot senast i morgon, 6 november. När väl valsedlarna kommer måste de räknas. Vissa resultat kommer att bli helt kända så sent som 2 veckor efter det formella valet, LEGALLY. Alltså, för er alla där ute som insisterar på att få veta valresultatet i dessa gungstater, ge det en chans och vet vad fan ni pratar om och var stolta över er demokrati, hemregeln, federalismen, och er frihet att rösta!”

Jag tar till mig Marys information!

 

Först lära sig krypa, sedan gå, sedan springa. Naturligt. Men har man hamnat i ett utanförskap så måste förutsättningarna byggas för at komma vidare. För flera så är det oerhört viktigt komma igång. Precis som möjligheterna är inom området extratjänster. Sysselsättning kopplat till studier. Vår erfarenhet är mycket god, lyckats så väl. Skönt besked idag – möjligheterna kommer finnas kvar. Orosmolnen har skingrats.

 

Språngmarsch in i zoom möte med de ansvariga internationella kontaktpersonerna i våra olika distrikt. En kvällsuppkoppling som gav flertal olika inspel till möjligheter. Tydlighet i vad vi kan göra. Och skall göra! Har ett visst uppdrag i vårt län. Handsken är kastad.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar