måndag 30 november 2020

Att vara - och att vara

Så aktuellt. Följa med berättelsen kring hur vissa IS kvinnor tar sig ut ur de speciella lägren i Syrien för att ta sig åter till Sverige. Aktuella fallet också plockat med sig litet barn från Sverige ned till krigsförande område och den speciella sekten.

Att bli köpt tillbaka till Sverige och slippa alla former av straff för sina terrorbrott. Skulle aldrig gå i andra länder där terrorlagstiftningen är på plats. Sedan lång tid tillbaka. Motivera denna form av passivt styre går knappast förklara.

På plats i god tid. Som ger bästa möjliga start på nya veckan. Och en del ämnen var mer intressanta än andra. Förståelsen oss emellan kanske är nästan för god för att skapa syre i vattnet. Lite konflikter och lite olika åsikter är aldrig farliga. Mera en förutsättning för att bryta och vrida, så bästa möjliga beslut kan sättas.

Engagerad i humanism. Se varje individ som en unik person. Och med möjlighet bidra i det svenska samhällsbygget. Så rimligt. Speciellt när det går så enkelt följa varje person med bakgrunden i Sverige. Och hur de i de allra flesta fall klarat av att orientera sig framåt. Och i de flesta fall studerat vidare inom yrkesinriktningar där vi har stora behov att rekrytera till. Kraven på de aktuella ungdomarna är betydligt mycket tuffare än vad vi själva ställer på våra egna ungdomar. Fixas det inte till den 10:e december så skall var och en utvisas. Utvisas till kanske världens farligaste land. Och ett land där de aldrig någonsin satt sin fot. Om/när de inte kan utvisas i pandemin tid. Och efter beslut vare sig får tillstånd till att studera eller arbeta – då återstår enbart kriminalitet. Att ta beslut som enbart riktar sig till kriminalitet är inte något som ett demokratiskt land borde hålla sig med. Undrar hur det här beslutet är grundat, hur det motiveras. Kontraproduktivt från början till slutet. Borde i varje fall komma en förklaring till de tvära kasten – och motivera det med humanism torde vara längre än långsökt.

Dagen då flaskorna landade. I alla fall kunde delas ut med mig själv som mottagare. Direkt från Systembolaget. Eller än mera direkt från Australien. Inget vanligt vin utan det bästa som produceras i landet mitt emot oss – andra sidan jordklotet. Måste spara dropparna till någon speciell tilldragelse.

Andra droppar. Per Ottnargård med flera lyckats få till den där unika whiskyn. Direkt från Gammelstilla Bruk till Systembolagets utbud.

Röjsågen vars handtag var kaputt. Men Fariba hon kan hon. Efter mitt besök där tog det inte lång tid innan det fanns en ny kopia på plats. Eller i varje fall lagat med förstärkning. Också positivt få en berättelse om det företaget samt de andra två i samma lokaliteter. Nu blir det blott hämta verktyget när saker och ting passar i kalendern.

Gott få tillhöra ett lag som drivs av möjligheter. Och viljan av att göra varandra bättre. Kerstin kallade samman till teamsmöte. En stor eloge också till alla som lät sig kallas och gas av sina funderingar. Det som är skillnad i ett lagarbete mot att själv alltid försöka spela för sig själv.

Politik är uppenbart något som vissa aldrig blir fyllda tillräckligt av. Kände mig ha ett viktigt samtal på gång. Men avvisades från den som brinner av politiska inlägg och inte klarade av missa ett enda ord från ett kommunfullmäktigemöte i Hälsingland. Den ständiga prioriteringen. Att vara eller inte vara, och där har det aldrig någonsin varit annan verklighet än att vara. Bli vid din läst.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar