söndag 29 november 2020

Ivrigt spanande

 

Dagarna bara rinner iväg. Går väldigt fort – när man har kul. Och kul ska man ju ha – varje dag. Blir möjligen inte så mycket gjort – trots alla möjligheter som öppnar sig varje lördag – varje söndag. Krockar det inte med annat så handlar det förstås dessa dagar om inledning i sin egen tabata grupp. Så samma traditionella start – även denna söndag. Utomhus när det fungerar. Och det gjorde det ju på hockeyrinken i morse. Än så länge ospolad. Men vet ju inte, möjligen är det dags för Micke med arbetsgrupp att försöka mätta underlaget med vatten till veckan. Skulle göra dem till hjältar igen. Inom de s k extratjänsterna som en viss Gävle person mår så illa utav. Fast å andra sidan verkar den personen ju må illa ständigt – av precis allt. Kanske svaret på illamåendet är att personen omger sig med konstigheter i en speciell gruppering.

Fantastiska sändningar från TV1. Vinterstudion. Och med svenska framgångar blir det ju än bättre. Speciellt handlar det ju om damernas framgångar i såväl skidspåret som i skidskytte. Hanna Öbergs smällde till ordentligt. Inte en enda bom i skyttet och dessutom snabbaste åktiden. Piteå halleluja. Och hon är definitivt inte själv från Svedala. Det gemensamma för svenska gruppen är att alla bor i Östersund. Sveriges Mekka för framgång

På damsidan är det idag svenska laget mot Therese Johaug. Så verkar det i alla fall. Men norskan är fortfarande lite väl bra på distansloppen. I sprint hänger dock inte norskan med alls. Dessutom svenska gruppen betydligt äldre än den åldrande norskan.

Betydligt tuffare på herrsidan. Men även där skidskyttet! Sebastian Samuelsson, idag på silverpallen. På bronsvarianten Martin Pounsiloma. Imponerande. I vanliga skidsporten finns ingen herr representant med framgångsvallning. Att lägga dylikt ansvar på Calle Halfvarsson skulle blott bli en mörk dröm.

Hann också med diverse blickar på ödesmatchen Helsingborg vs Falkenberg. Oavgjort och mållöst. Poängen som än mer kastade ut Helsingborg från fotbollens finrum. En match kvar och ingenting i de egna händerna.

På det lokala planet känner jag inte till något som helst. Känns verkligen då hjärtat klappar fullt som den sanna lokalpatrioten.

Avstånden är kanske kortare än någonsin. Förutom då nuläget med covid -19. Fick uppmuntrande rader i morse från Melbourne. Där hettan lägrat sig. Redan på måndag kan jag gå till Systembolaget och kvittera ut de två exemplariska flaskorna vin som kommit mig till del – den vägen. Långväga födelsedag!

Ivrigt jobbande. Var till Hyttmarken och såg några ivriga personer som arbetade idogt med bland annat tapetsering. Imponerad! Och ett stort lyft.

Fyllde i kalender för 2021! Blev inte särskilt mycket tomma tidshål. Spänningen och nyfikenheten stiger kontinuerligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar