onsdag 11 november 2020

Dagar med förändringar

 

På plats så tidigt. Kändes som ett gott avstamp, bra laddning. ”Pucken skulle släppas” klockan 08.30, så jag tog plats redan 07.30. Så viktig fråga – ledning & styrning. En förmiddag i processandets tecken. Men blev intet, tydligen skulle jag inte vara med, inte platsa i sällskapet. Fast det ger mig alla stora möjligheterna. Kan ju ställa vilka knasiga frågor som helst, kan ifrågasätta. För inga frågor kan ju efter dagens icke händelse vara fel att ställa. Samtidigt som det ger mig alla möjligheter hitta stora frågor och sedan aktivt exkludera. Fast får bearbeta surheten och inte ge igen med samma medicin.

Fast förmiddagen fick ticka iväg från högre höjder. Och en del handlingar kunde läsas in, reflekteras över. Och grunnade inte i övrigt vad jag själv missade. Kan vara mycket, eller intet. Och får aldrig fram svaret.

Styra eller inte styra. På helt andra sätt. Corona smittan som nu skjutit i höjden igen. Fördubblingar på enbart en enda vecka. Och om vi på något sätt styrt arbetet mot pandemin – eller inte – det får vi aldrig veta. Mer ha diffusa åsikter om.

Berättelserna om hur hård belastning som nu existerar. Förmedlades ut i Radio Gävleborg. Verkar vara tuffast i Hudiksvall och Delsbo. Viruset trängt sig kraftigast in hos personalen. Storyn lär fortsätta i morgon. Andra vågen så starkt sköljt in över oss. Och sedan väntar våg tre, fyra etcetera.

Bland de hårdast belastade länderna – Sverige. Kritiken är också hårt destinerat till regionerna, att vi har för många med våra 21 stycken. Fanns ju tidigare alla möjligheter göra något åt det tidigare. Men då höll konservatismen oss kvar vi de 21. Jämför med grannlandet västerut, som deras riksdag drog ned till fem regioner. Utan folkomröstning till och med.   

Berättelserna går vad som sker world wide. Klart jag skulle se fram emot att mina kontakter i världen gav sina bilder direkt till mig. På sina personliga sätt. Från Europa, Australien, USA, Afrika och annorstädes.

Dagens höjdare, lunchen på Strandbaden. Där kvalitet och smak samverkar till njutningen. Oerhört uppseendeväckande hur kvaliteten där gått framåt. Uppåt som en raket.

Samtidigt intresserad vad som nu kommer ske på detta ställe. Hur allt kommer höjas ytterligare. Hur alla delarna förädlas och det sammanvägda resultatet lyfter hela fastigheten ytterligare. Just att kunna samverka för att gör det hela allt bättre är ett signum för de mest framgångsrika etablissemangen. Så nu är utmaningen proklamerad, handsken kastad.

Samhällsfrågorna radas upp på en hög, allt högre. Smäller iväg en mail även kring detta. Tid hoppas jag nu avsätts och att frågorna får radas upp. Vissa spetsiga, andra än mer spetsiga.

Kul med besöket från Shiyar. Ger perspektiv på oss själva i Sverige. Blickar och analyser vi så sällen gör på oss själva. Nyttigt och reflekterande.

Samhällsansvar. Insamling, återvinning. En gång i veckan öppet, då eftermiddagar. Återvinningsmöjligheten i just Årsunda. Möjligt onsdagar, eftermiddagar. Kö från väg 272 för att så småningom få företräda in på återvinningsområdet. Finns en riktig möjlighet, rondell. Plus ha öppet på andra ställen flera dagar än en eftermiddagar per vecka. Så som det är i Årsunda. Onsdagar. Så idag var det på med vagnen och sedan fylla den med återvinningsmaterial.

Dagar komma, dagar gå. Och redan Mitwoch till handlingarna. Tänk vad tiden löper vidare. Och vi med den. Det er et yndigt land, det står med breda böge. Och det hedrer gamle Danmark. Ridå. 2-0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar