torsdag 12 november 2020

Goda råd - eller dyra?

Goda råd dyra. Eller vad som nu behövs. Brynäs Hockey inne i matchen igen. Men med 1-4 förlust mot Rögle Bandyklubb. Bollen är ju rund, men pucken? Mötte sina övermän nere i Ängelholm. Svårt acceptera när man är en Brynäs fan. Sanningen gör sig påmind – kan bli svårt i år igen – nå slutspel. Upp till bevis mot tabelljumbon på lördag. Skånestationerade Malmö.

Svårt skapa SHL stämningen hemmavid. Kanske inte ens få skrika och sjunga hemma! Eller kalla domaren för…. Lutade mig bakåt och kollade lugnt och sansat in de skär som skars upp i is rektangeln i Skåne. Men det var också RBK som hade frilägena, hade skotten i stålvirket, hade frilägena.

Lärorik och informativ träff. Direkt med Martin Ådahl. Tycka synd om? Nej, inte alls. Tycker nog mer synd om sig själv Beckman. Gäller platsa i samtal först. Men det har nog aldrig varit personens största angelägenhet. Krevulant är ju en speciellt självpåtagen roll.

Blev inte förmiddagen med presentationer av insatser för ökad sysselsättning i länet. Hur kommunerna ligger till, hur respektive kommun arbetar. Och vilka resultat som uppstått. Hade varit intressant och lärorikt.

Blev annat. Förhållningssätt kring dialog, korresponderande, hantering av de olika åsikterna kring våra skolor. Har en högst egen vilja; sätta respektive elev i centrum. Föredrar lyssna först, analysera – och sedan fundera. Uppenbart är vi mycket olika. Och jag sätter inte betyg, utan det överlåter jag till den enskilde att uppenbart göra. Inklusive på mig själv också. Göra skillnad på riktigt.

Morgontidningen. Kunde inte sätta kaffet i halsen. Mest för att jag dricker tea. Dock något överraskad att bostadsområde ska prövas i parkmark, mitt i strövområde som sätter sin helt unika karaktär. Finns kanske någon form av förklaring? Intresserad få ta del av densamma.

Smitta. Bidrag från Region Kronoberg själva! Nyhetsstoff och krishantering. Lasarettets egna fest som så uppenbart gav de negativa effekterna. Kommenteras på något sätt av för oss välkände Roger O Nilsson. Borde gjort – borde synas på annat sätt än blott i backspegeln.

Så fruktansvärt obegripligt. Att det här hänt. Att det här obegripliga drabbat oss. Just nu känns detta med Covid -19 som något som tränger sig på allt mera. Överallt, urskiljningslöst. Vet inte alls hur sjukdomen ser ut på längre sikt. Hur de drabbade kommer beröras – väldigt olika från person till person.

Visst skulle det vara stort. Om vi fick vår egen kyrka upplyst. Där den stolt breder ut sina vita vingar på åsen. Så stolt, så präktigt. Klart jag framförde – kyrkan borde vara upplyst kvällstid. Vacker, vackrare, vackrast. Kanske fallet någon gång – längre fram.

Tittar på kalendern. Snart veckoslut – igen. Och kring kyrkan; lika säkert jag kommer ta en promenad till kyrkogården oh tända de där ljusen. Tänka och reflektera. Allt det där som är livets gång.

Regelbundenheten. Så viktig för effekt av träningen. Men liksom i tisdagskväll. Förhinder med tabata träningen. Borde göra andra prioriteringar. Hälsan är viktigast. Och ska/borde vårdas än mera.

Statlig utredare av elvägar och dess framtid. Helt perfekt person för uppdraget. Klart jag söker henne för at få till det där samtalet. Elisabeth är väldigt klok och har alla förutsättningar även för det här uppdraget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar