fredag 13 november 2020

Överraskar aldrig, surt krusbär

 

Läste och funderade verkligen. Hur jag hade kommit med i et inlägg från Mr president Trump. Påhopp, ginande i kurvorna, öknamn. All antribut som den mannen blivit känd ösa ut över sitt twitterkonto. Men så kom jag fram till underskriften. Stod naturligtvis Lars Beckman, riksdagsledamot. Föga förundrad insåg jag att han ytterligare en gång trasslat till det ordentligt. För sig själv. Tidningen hade ju här meddelat att de nu avslutat inläggen i denna tråd. Och naturligtvis föra en debatt med en hal tvål betyder slingrande vägval. Tidigare känd för att sälja pooler, nu mera med förkärlek till ankdammar.  

Redan fredag. Längre uppkoppling på Skype. Med insikt att det är en obegriplig värld som fortfarande nyttjar det digitala verktyget. Och samma dag prata utvecklingsstrategi! Som en tilltro att kommunicera med Bröderna Hedenhös. Finns det funktionell teknik så bör det rimligen nyttjas. I hela regionens omfattande verksamhet.

Lite svårt träna för att delta i en form av tävling, uppvisning. Och samtidigt inte veta om man skall vara med eller ej. Planera inlägg och hamna på avbytarbänken, eller ens där. Också en konst. Har inte varit i den situationen förut. N u mer vänja sig vid. Men så är det detta med;  lära gamla hundar att sitta.

Hann med en tidig morgonpromenad. Ett steg framåt efter en mycket stillasittande vecka. Fick ju också till ett trevligt mobilsamtal. Alltid mycket mer givande och enklare än tolka korta kryptiska sms inlägg. Hann dock aldrig med att få någon form av konkret svar. Kanske, kanske kommer något någon annan gång- längre fram.

Lokala, regionala, svenska, europeiska, internationella temat är likartat. Spridande pandemin. Jakten på skyddande vaccin går framåt. Medan smittan grasserar in i sin andra våg. Och med frågor; Kommer det flera? Hur många? När? På vilket sätt? Skydda sig – visst. Samtidigt är vi ju rimligtvis sociala varelser. Som skiljer de flesta från att vara vilda djur.

Rekommenderas. Lunch på Strandbaden. Fick möjligheter idag igen. Tog givetvis den och köpte med några matdosor hem. Mitt sätt att bidraga.

Vill inte lägga mig i, vill inte störa. Erkänner dock. Saknar närheten till Ilse, Lou, Leonie. Även där – kanske – längre fram. På något sätt.

Enköpingståget, går det så går det. Information idag. Hämtning efter handoperation. Klart jag verkligen önskar lycka till och att operationen gått bra. Det förtjänar han absolut. Alltid en lugn, trygg klippa. 

Nära till skogen. Och nära till alla de där grisarna som breder ut sig kontinuerligt. Bilden på Bosse med sitt nedlagda vildsvin visar på en enorm storlek. En stam som hela tiden växer, i enorm omfattning. Och där jakt inte alls kommer hålla stammen i schack.

Nära skjuter ingen hare. Inte ens för president Trump. Så nära i Arizona. Men även den delstaten nu flaggar för Joe Biden. Och även det valet får väl överklagas i sann ”dålig förlorare attityd”.    

Kvällens trummande. Regnet det bara öser ned, i alla fall strilar ned. Sudda, sudda bort din sura min. Om nu någon till äventyrs dras med dylikt anläte. Och efter regn kommer sol.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar