måndag 16 november 2020

....och så blott åtta

Nu dras det åt ordentligt. Nya restriktioner. Från 50 personer i en samling till 300 stycken  och nu 8 stycken. Sedan givetvis en tolkningsfråga. Gäller offentliga tillställningar. Och vad det nu är. I varje fullmäktigeförsamling äger medborgarna rätt till tillträde. Men omfattas det av åtta personer, eller går dessa tillställningar utanför uppsatt regelverk? Samtidigt finns ju fungerande teknik att tillgå. Men ändå inte? Covid – 19 på riktigt eller ändå inte?

Att ta just tekniksprånget. Det är oundvikligt. Fast känns så avskräckande, kittlande i magen? Ingen torde väl idag tvivla på att fjärrundervisningen kommit för att stanna, eller till och med utvecklas. Det måste vi förhålla oss till – nu. Lika viktigt i centralort som i landsbygd.

Intressant lokalt ta en titt på vad det här kan – och måste innebära inom vår omsorgsverksamhet. Drivs framförallt av just ansvarig nämnd. Till och med ledande i länet! Hittar innovativa lösningar. De tydliggör hur många som blir äldre och hur många färre som kommer vara anställningsbara. Här måste nämnden och dess ledning vara än mer transparanta för att skapa den förståelsen hos oss alla. Vi behöver alltså flera personer för att klara bemanningen. Oavsett om det är i offentlig eller privat verksamhet. Skolans betydelse har kanske aldrig varit tydligare än idag. För samhällsutvecklingen, för individens framtid.

Lång tid till förfogande. Som det brukar vara när väl budget handlingen skulle diskuteras och klubbas i fullmäktige. Kanske viktigaste instrumentet. Samtidigt den tillställning när det mesta kan tas ut, svingarna nå ut i sina yttersta lägen. När majoritetens förslag verkligen skulle kunna granskas. Men tydligen – väldigt klart och tydligt hur resurserna fördelats – och varför. Tre av fem partier hade lämnat något som väl skulle betraktas som oppositionspartiers budgetförslag. Två andra – inte något alls! Men intensiv debatt? Knappast.

Det oklara. Det som ifrågasatts och inte kunde motiveras. Skrivna floskelord från majoritetssida! Det värsta signerat just en konstellation. Var ödmjuk och artig och sammanfattade antal frågor till dem. Som de fick ta med sig hem. Om jag får några svar? Knappast. Men försöker få dem at tänka till själva. En nog så svår konst verkar det som. Kanske finns någon talskrivare någonstans som kan ge dem ett underlag att stava sig igenom. Utifrån upplägget att vara helt centralstyrda. Alltså varför tänka själv när något annat orakel kan göra det för dem!

I övrigt. Jag tycker att en majoritet i ledning med politiska företrädare verkligen kan ifrågasättas. När det finns en uppriktig vilja att göra varandra bättre. Men när målsättningen istället är att lansera trams. Då är det oseriösare än någonsin. Och blir sällan bättre när det lanseras i stora mängder.       

Anständig. Tiden också när jag kunde svänga in på gårdsplanen. Ytterligare en dag lagd till handlingarna. Med stort intresse ser jag framtiden an – med nya spännande utmaningar. Life goes on. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar