lördag 21 november 2020

Snö!

 

Så kom det då till slut. Datumet för första snöfallet. Eller vad det nu var som kom ned under natten. Möjligen två centimeter som färgade terrängen något vit. Men tögraderna gjorde sig påminda redan under morgonen. Så något längre vitt avtryck blev det inte. Däremot blött! Och enligt SMHI skulle ju solen ge sitt gula sken under söndagen. Lite velig; ringa Martin om vinterdäcken för montering redan nu? Eller avvakta?

Pumpade i mig själv lite av vilja. Så kort bilresa till Årsunda ip för lördagens tabata träning. Idag blev vi nio stycken. Med stort avstånd och Helena & Mari uppe på scenen. Bra eller sämre insats? Tog mig igenom i varje fall. Och bara det är ju ett framsteg. Skönast när det var avklarat!

Inte så lång stund kvar nu. Innan det väntar ett nytt decennium. Och går ju inte heller spjärna emot. Utan naturligt att en dag avlöses av en annan. Times goes on.

Tankarna vandra också vidare. Vilka utmaningar vi står inför. Vi har ju olika beslutsorgan för at just ta kloka beslut. Och sedan se till att de också drivs igenom. Baradet här att kunna formulera sina frågeställningar, helt avgörande för att försöka locka fram svar, idéer. Som; Vilka är de mest centrala utmaningarna för oss? Vilka områden inom regional utveckling kan bäst adresseras på detta? Vilken samverkan med andra aktörer krävs för detta? Vilka politiska beslut behöver fattas för att genomföra detta? Onekligen finns det många planer och strategier, vilka roller har de i dokumenten i förhållande till varandra? Alla län, alla kommuner, alla olika kommundelar har olika förutsättningar. Handlar framgång om att utjämna skillnader, kompensera risker, åtgärder eller nå vissa mål och prioriteringar? I vårt eget närområde hade vi ett oerhört lyckat projekt för en elväg för tung trafik. Beslutet blev – plocka ned. I vårt närområde har vi tung industri med allt större insikt att nyttja vätgas – och insikt at det också är mycket av framtidens drivmedel. Trots fördelaktiga förutsättningar ekonomiskt väljer vår region att beställa exakt noll vätgasbussar. Därmed; Hur definieras hållbar utveckling?  

Blev en lång och stilla förmiddag. Papper som gicks igenom – och som kastades. I mängder. Men också blickar på skidtävlingar – fast idag enbart svenska deltagare. TV:n.drar med Vinterstudion - är något högst speciellt. Och följer med vintern igenom. Internationellt hoppas/tror jag att de svenska damernas kapacitet räcker mycket långt.

Men också en hel del inom väntans tider. Nils-Olov med familj på väg hem. Inte varje dag. Men när det händer så är det alltid en speciell dag! Finns ju ett löfte att få dem samlade på något sätt under söndagen. Kombinera närhet med avstånd.

You raice me up. Effekten i (nästan) alla möjliga personliga möten. Men mest synligt när det går samla killarna med familjer. Tänk vad personer kan bidra med! Högst tio procent som lever på negativt bränsle och därmed bidrar med noll. Däremot bidrar många fortfarande med mycket, trots att de vandrat iväg och inte finns bland oss längre. Men till dem tankar och minnen fortfarande vandrar.

Att finnas kvar. Brynäs Hockeys stora utmaning. Möjligen historiskt i den anrika föreningen med sex raka förlustmatcher. Och i eftermiddag väntar ju seriesuveräna Frölunda. Dock hemma i Monitor Arena. Sju sjösjuka sjöman. Men sju fighter utan poäng är närmast ännu mer sjösjukt.

Ändringar i programmet. Vädret fungerar på olika sätt. Blött, slaskigt. Och kvällens vandring i centrum fick anstå till någon annan lördagskväll. Godis och Leonie i närhet istället. Skillnad det!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar