lördag 28 november 2020

Bagar Ilse

 

Så härlig luft. Bara att fylla lungorna. Och känna att saker och ting fungerar. Nollgradigt under morgontimmarna. En hårdare yta på rinken. Även idag platsen för tabata träningen. Elva själar som strålade samman. Och sedan strålade ikapp. Övning för övning. Och strax var vi i mål, träningens avslut.

Blev en fortsatt lördag med en hel del idrott. Dock enbart på TV och inget eget deltagande. Skidor under fötterna och på dem svenska damer. Då handlar det även internationellt om framgång. Såväl i ”vanliga disciplinen” som inom skidskytte. Inte bara jag som imponeras. Gör man definitivt world wide.

Andra platser månne inte så där helt bekant. Med att hasa skidor runt i terrängen. Eldklotens stat, Kalifornien. Nu när presidentvalet släckts ned så kommer skogsbränderna åter, lämnar förödelse bakom sig. Så omöjligt förstå, omöjligt ta till sig hur det är att ha blivit utsatt. Värme av närmast olidligt slag. Förutsätts också i Australien. Och då kan det vara lätt hänt att det börjar brinna som i fjol. När miljoner djur fick sätta sina liv in i andra liv. Extremt börjar bli ett allt vanligare ord.

Ljus i adventsgranen. Som det ska vara inför det här veckoslutet. Nu på plats och välkomnande på framsidan. Granen står så grön och grann i skogen. Men onekligen ute på gräsmattan här också.

Ljus i adventgranen även hemma i Hyttmarken. Gran och ljus uppsatta och timer som ska sköta resten. En del stakar också på plats. Fast också några stakar som mamma alltid nyttjat som inte fungerar för mig längre. Får be om assistans. Eller om det blott handlar om att köpa på mig nya ljus.    

Speciell händelse under dagen. Ilse kom över för att baka. Blev helt speciellt goda bullar. En tjej som allt ska börjas i tid för. Och när hon väl ska gå – kommer på sig själv – kommer tillbaka för att överlämna en sådan där jättekram. Smälter givetvis snabbare än en snöboll i Sahara.  

Granna och fina. Blombuketterna under veckan som står sig så vackra ännu. Den från Peter & Co, liksom från Helge & Co. Och bubblet inte öppnat ännu. Får väl be Janne & Kerstin assistera då. Fira går det ju göra precis varje dag.

Egna Anslagstavlan – Årsunda. Läser in alla uppskattande ord som östs ned över Micke Bresell och hans två gäng. Extratjänster gör synliga intryck – och avtryck. Såväl utåt som inåt på individen. Nu har de mer eller mindre färdigställt den s k vikingagrillen. Från ruin till något vara stolt över. Intryck över hela bygden. Hoppas nu att flera stannar till och samtalar med de som ingår i såväl grupp 1 som 2. Det behöver de, det uppskattar de. Det är tillsammans vi kan göra varandra bättre.

Men göra varandra bättre? Brynäs Hockey fortsätter sitt undervattensläge. Idag med 4-6 siffror på hemmaplan. Dessutom mot Löfbergs Lila. Smakar som f-n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar