fredag 27 november 2020

Upplevelsens tidevarv

 

Hämtade morgontidningen. Som egentligen alla dagar. Och så låg ett paket i postlådan. Trodde inte alls det var till mig. Under kökslampans sken så läste jag dels grattis hälsningen. Liksom avsändaren, Maria Vestlund. Kändes gott, få ett minne av just henne. Naturligtvis öppnade jag försändelsen. Och den nya boken berättade ymnigt över speciella platser. Givetvis kommer boken läsas fram och åter, liksom på bredden. Jättevarma och ärliga kramar åter.

Minnesrik dag idag igen. Liksom alla andra dagar. Digitala mötet från Stadshuset till mig också på just Stadshuset. Men det var så vi bestämt med Räddningstjänstens direktionsmöte. Corona tider att hantera i verkliga livet. Ett gott och professionellt gäng att få tillhöra. Lärorikt speciellt när träffarna sker i den mindre grupperingen.

Lärorikt för hela Sverige. Nu när den där beställningen gjorts. Fanns ju läge tidigare med väldigt ekonomiskt fördelaktiga villkor. Då nappade det inte alls. Men varför gråta över spilld mjölk? Nu är ju två bussar beställda för linjetrafik i verkligheten till hösten 2021. Och sätts in i Sandviken. Bussar som släpper ut precis noll! Och som är fullt accepterade, lyfts fram i andra länder, inklusive europeiska länder. Speciellt i Schweiz som leder insikten. Inget utsläpp av CO2, inget kväveutsläpp och framförallt inget utsläpp av cancerogena NoX partiklar. Det som dödar så obönhörligt. Dessutom så renar de luften där de far fram! Överlägsen teknik för tyngre fordon. Grattis till Region Gävleborg och Janne som nu visar vägen – framåt.

Transportstråk. Olika omfattningar. Men det som leder från Dalarna mot Gävle hamn är oerhört starkt – i svenska termer. Givetvis handlar det allt efter om även där – vätgas. Men också om att realisera Sveriges första el väg. Positiva tekniska lösningar är till för att nyttjas. Att inte göra det för att istället hålla fast vid ej helt genomtänkta lösningar – är kortsiktigt – och kontraproduktivt.

Annan sorts bränsle. Högklassigt australienskt vin skickat till mig hela långa vägen från Melbourne till Systembolaget Sandviken. Meddelade från Systemet kom sen eftermiddag. Så på måndag blir jag stolt ägare till vinpavor som med säkerhet lagras och mår än bättre efter några år. Och då bör avsändaren också ha hittat hit och få dela på upplevelsen. Många varma tack för födelsedags hälsningen.

Halt som bara den. Halkade in, halkade hem. Men eftermiddag och Martin biträdde med att byta till vintersulor på bilen. Men så var det detta med distans ringar. Saknades. Blir et stopp på Kenneth Larsson Bil AB på måndag. Borde väl varit dylika ringar på fälgarna redan från början. Känns bättre med god balans. Men inga sura miner. Får förhoppningsvis till ett framåtsynt samtal – istället.   

Speciellt samtal. Kinesiskt och planering vad det kan leda till. Klart det finns frågeställningar, funderingar. Men mest av allt – fullt av möjligheter.

Utmaning. Det där att ha grävlingar under uthuset. Låta vara är ingen väg framåt. Men med Fredrik i närheten så kommer det finnas några olika möjligheter, till och med lösningar. Åter en annan utmaning. Som är till för att lösas.

Det som inte kommer lösas. De snedseglare, dock få, som finns där i regionfullmäktige sammanhang. Några former av frigående dyngspridare. Dock ger de ingen näring, blott illa lukt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar