onsdag 25 november 2020

Ständig opposition

 

En situation utan någon som helst kontroll. Ett erkännande och något som mer än oroar. Situationen i Italien som eskalerar så våldsamt. Dödstalen skjuter direkt upp i skyn. En situation vi aldrig haft förut. Fienden är inte ens synlig – utan finns där någonstans. Och ska någon gång på sitt sätt tacklas med kommande vaccin. Men det kommer inte räcka. Nu lever vi i en tid där det personliga ansvarstagandet krävs. Där var och en kan bidra med det som är möjligt.  

Inte Italien. Men något norrut. Delsbo. Samma rubrik som ovan – utanför all form av kontroll. Orten nu känd för sitt stora innehåll av Covid -19. Och även ort mitt i Hälsingland. Kanske inte så positivt – kommer säkert få mycket bannor.    

Tidig morgon. Bilfärd norrut med Per-Ewert som passagerare. Målet hette Bollnäs folkhögskola och stundande regionfullmäktige. Ett nedkvittat fullmäktige där budgeten skulle bli den stora frågan. Och blev. Halkig dag förutspåddes också, så idag blev den Anna-Gretas bil med vinterdäcken pålagda. Lugn färd till påhoppens tillställning.

Märkligast den ledamot som aktivt avstyrt digitalt möte och nu vräkte ur sig det oansvariga under pandemi tid. Men samtidigt är det slut på att förundra sig på hur det ena slingrar sig från det andra. Uppenbarligen är de här tillställningarna för den personen mest att likna vid en teater, ett spel.

Samtidigt. En mästare. I att vara i opposition. Att tycka illa om allt och alla. Det negativas mästare. Och avslöjar åter igen. Att personen inte någonsin kommer vara en kugge i någon form av majoritet. För då måste det också fyllas i något annat i påsen; Innehåll och ansvar. Det som även idag helt saknas.

Den sena lunchen. Bollnäs vid halv tre. Blev kort stopp på Max. Stoppa i på snabbt sätt. Fast erkänner gott – det var precis så – gott. Åkte i mörker, kom hem i mörker. Fast det var ju bestämt före – också.

Vanlig onsdag. Återvinningen. Handla Och dagen till ära så blev det också att tvätta bilen. Det man lånat lämnar man givetvis tillbaka, nytankat och nytvättat. Samt får fylla på med de där mailen, funderingarna och annat som missats under Bollnäs utflykten.

En insikt att kvaliteten på en budgetdebatt inte alltid håller någon högre klass. Ett sätt att prata negativt om andra än vad man själva vill utföra. Politiskt konststycke. Har en tro – att framtidens politiker premieras mera för sin ingenjörskonst – konsten att bygga broar istället för att riva desamma.   

8 mot 2. Klart jag byter lag i samma förening. Det är Brynäs damlag som blivit föreningens framsida. Idag blev det Leksand som rakades totalt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar