lördag 7 november 2020

Barnbarn som ger

Hockeybanan så där tidig lördag morgon. 7 november men inte någon is. Utan grusbädd och lämplig yta för vår tabata grupp. Idag 12 personer och det fixade till sig igen. Klart skönast när det hela är avslutat.

Och fortsättningen – en ynnest. Fick gå och klä på Ilse för utomhus aktiviteter. Och med hemöver, förmiddagsfika. Lek och rita. Fantastisk tjej som höjer stämningen på alla, hos alla. Och underbar också mot sin lillasyster.

Och så blicka in på Instagram. Nils-Olov skickat en sekvens med Lou. Och så blir det dubbelt upp med känslor. En, två, tre – fantastiska små personligheter. Vad månde bliva.  

Måste ju ha lite omväxling. Går inte enbart lägga fokus på amerikanska valet. Men det är en lång följetong som dragit all världens intresse. Under flera veckor. Nu borde det vara avgjort. Jämnt i nästan alla delstater. Men till slut, Joe Biden segrare. Och den twitterfixerade fantasten Trump bortgjord. Men släpper ändå inte taget. Ropar ständigt, fuskval. Men har inte ett enda bevis. För det finns inga! Kan republikanska partiet låta honom fortsätta med sin speciella fars?

Alla presidenter som besegrats i historieboken. Alltid gratulerat sin överman. Men inte det här exemplaret. Gör sig själv till historiens mest löjeväckande pajas. Och möjligen också alla de som röstat på honom. Fortfarande osäkert vad som händer i landet österut. Finns ju inslag som kan ta för sig med vad som helst. Och uppviglas av originalet. Demokrati är väl inget som bitar speciellt bra på amerikanska folket. Så verkar det i alla fall när föreställningar som det här får tillåtelse spelas upp.  

Blev inte mycket gjort hemmavid idag, heller. Kollade in i toalett/duschutrymmet. Litet men naggande gott. Återstår fakturan från PP Bygg. Och lite finisharbete som återstår. Så schangdobelt att jag inte vågat prova på ännu. Och lär väl bero många dagar ytterligare. Har jag duschat nere i källaren alla år förut – så varför inte fortsätta. Så blir det här extrautrymmet.

Några timmar i Hyttmarken. Finns så mycket göra. Även här så litet utfört. Kanske morgondagen för mig dit igen. Men har några projekt där jag behöver hjälp. Frågan är väl närmast om någon har tid med det nu. Och så finns ju också en insats som jag inte alls har möjlighet klara av. Där är dock Jonas vidtalad. Med hans yrkeskompetens så kan det hanteras. Det konstiga är mest att det fått vara så här under så många år. Inte alls professionellt utfört. Blir en skakig upplevelse att billa upp en hel del i källargolvet.

Stundar en söndag. Den där söndagen som möjligen affärerna tagit fram. Men en söndag med namnet – fars dag. Det enda för mg givna. Blir en promenad upp till gravgården. Idag tänt av Annika. Men just morgondagen är viktig för mig komma dit. Hedras de som hedras bör.

Fast först. Säng med diverse dokument och overline pennor. Lite bör jag hinna med innan ögonlocken faller samman. Och med frukosten redan fixad i kylskåpet så går det vänta in söndag morgonens tabata träning. Då med gummiband. Och kanske inte lika mycket puls som i morse. Men framförallt – välbehövligt.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar