lördag 14 november 2020

PMR, pina mot rörelse

 

PMR, Polymyalgia reumatika. Tisdag och torsdag missades ju på grund av andra åtaganden. an det verkligen vara detta som kommit igen? Men i så fall på helt nytt ställe. Vänster hand och handled. Först ömhet och sedan värk. Men som vid förra resan – speciellt tufft under nätterna. Har inte bestämt ännu, depression eller inte. Men blott det här att missa morgonens tabata – igen. Fick ersätta lördagsmorgonens pass med en hyfsat längre promenad. Men inte något tryck i stegen. Ändock, promenad i alla fall. Och skrev givetvis till min helt specielle läkare. Får väl avvakta om det kommer någon form av återkoppling. Lite speciellt – att lägga beslag på så många sjukdoms resurser. Känns inte alls bra.

Listan att göra – den hade jag tecknat ned. Men fordrades lite assistans. Sämre med det. Så ytterligare en mellandag. Och listan kan jag ju ha kvar. Kanske t o m utvidga den med än mer uppgifter. För egen del kan jag ju skylla på ömheten i handen. Men hade jag blott fått den där assistansen så hade jag givetvis kunnat pricka av en del.

Klart det hade varit trevligt hitta någon som också kunnat promenera runt. Då hade jag säkert utvidgat sträckan ytterligare. Men med en mobil fanns det ju möjlighet ta ett angenämt samtal. Kom inte alls i mål men en del olika ämnen att prata igenom. Och än flera finns det ju i garderoben.

Ignorera aldrig en person som bryr sig. För en dag kanske du inser att du har tappat en diamant, medan du samlade på stenar.

Bakningseftermiddag. Bra att ha. I alla fall inför en form av födelsedag. Annonserade efter Ilse, bakningsdrottningen. Men inget svar. Eller om det inte nått ända fram. Skulle ha blivit ett stökigt kök – men det är det alltid värt. Med en sådan tjej.

Mycket stillasittande. Dagen lång. Nu är ju sportsändningarna igång på riktigt. Skidskytte, en verklig TV sport. Basketboll för de svenska damerna, imponerade stort mot Israel. Två olika hockeyavsnitt. I det första rena mörkret för Brynäs. Torsk med 7-2 mot Malmö! Fem raka förluster. Och säkert; tränaren sitter säkert. Vann skottstatistiken trots sina mängder av utvisningsminuter. Men det handlar ju om att vinna match!! Också rena mörkret för favorittippade damlaget, 1-6 på hemmaplan, rena mörkret där också. Och inte slut på sportsändningarna med det här. Sista chansen för fotbollslandslaget. Friends Arena och Kroatien. Hur rund kan en boll vara?  

Fast viktigaste – att Årsunda IF  får ihop någonting till kommande säsong. Berg och dalbana. I år djup dalgång.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar