onsdag 11 november 2020

Rätt person på rätt plats

Inte längre hemligt. En oerhört viktig position nu tillsatt. Ett samhälle växer tillsammans med sin skola, precis som alla individer. Att leda det nödvändiga utvecklingsarbetet är en stor och utsatt position. Fordras fingertoppskänsla – och återigen visar Pär att han besitter den förmågan. Varmt välkommen Minna. Vid rodret från den 1 mars 2021. Sänder direkt snabbt iväg varma och innerliga välkomsthälsningar.

Dagen till ära. Lärarförbundet presenterar sina listor över de bästa – och sämsta skolorna i landet. Finns all anledning vara kritisk till de kriterier som de ställt. Samtidigt som det inte går bortse från den ranking som de nu lagt fram. Underlag för samtal hos alla de som verkligen inser skolans betydelse – inklusive det livslånga lärandet.

Tidig morgon igen. Blivit en vana och då är det synd bryta densamma. Utskott med antal stora och viktiga frågor. Alltid intressant. Öppenhet som befruktar. Och en överchef som inte är främmande för full delaktighet. Antal frågor av s k strategisk nivå seglade förbi. Men hölls fast och kommer följas upp. I strategiska frågor behövs finess och ödmjukhet för att jobba med. En titel utan kompetenskravens innehåll duger inte långt.

Listan är lång. Den där att göra. Och vissa delar borde verkligen göras. Nu. Men så är det detta med samspel. Få till action. Utveckling är nog sällan bli där du är, eller leta problem som till slut omöjliggör utveckling! Handlar nog om vem du är. Hur du upplever just din roll. Hamnar fel person i en form av ledningsfunktion så är det uppenbart att så mycket korkas igen. Eller blir så mycket svårare att uppnå. Kanske inte i första hand personens fel, utan mer den som tillsätter.   

Ljuset gick nog upp över kvällens tabatagrupp. Fixat till sig med (l)just belysning. Mitt problem; kunde inte vara med på grund av andra åtaganden. Men längre fram – då – förhoppningsvis. Så för stunden får jag behålla min komplexa stelhet för mig själv.

Fin lokal. Ändamålsenlig. Västanbygården lämplig för nästan precis allt. Fungerade även för fullmäktige – med behöriga corona avstånd. Fast – formellt och redan hanterade frågeställningar.

Knepig sen afton. Kändes som något ströps av och så blev det åtskillig frånvarande tid. Igen. Svårt acceptera att that´s life.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar