måndag 9 november 2020

Positiv ökning?

Ökar varje dag. Större grupperingar, desto större risker. Ganska självklart egentligen. Mindre enheter – desto tryggare. Också självklart. Men en fråga som engagerat de sista månaderna, där det finns värderingar mot något helt annat. Fast helt utan källor, mera som omöjliga värderingar att bemöta. Och klart att i stora frågor kommer värderingar alltid in. Allt har inte en tydlig facit att förhålla sig till. Inte ens när viktig pusselbit i samhällsbygget dryftas, diskuteras. Men fullt klart; helheten är alltid större än bitarna för sig själva.

Ökar varje dag. Testningen som visar på positiva resultat. Det som i den bakgrunden är negativt. Klart att allt fler testas. Därmed en förklaring till de allt större problemen. Samtidigt så tränger sig beskeden allt närmare. Nu finns antal som lokaliserats i omgivningen. Inte helt nära men ändå! Frågan som måste ställas; de som umgåtts med någon som testats positivt, borde de också frivilligt gå in i någon form av karantän. Självklart ändå; smittspridningen måste stoppas.

Kanske, kanske, vaccin på väg. Men lite osäkerhet givetvis. Hur det slår i verkligheten, vilka som får del av vaccinet, om det kommer följdverkningar av något så helt nytt. Men börsen tar till sig nyheten på ett mycket positivt sätt. Där positivt är positivt på riktigt.

Närmar sig vårt eget budget fullmäktige. Van vid debatter, åsikter som tillåts flöda. Men så var det situationen med Covid -19 och därmed beslut per idag. Fullmäktige genomförs med halva antalet ledamöter. Och så kallat corona fritt avstånd. Vad det nu handlar om. Men kanske någon form av garanti att de som kommer kan heller inte sprida smittan vidare. Tryggt, givetvis. Att det finns en garanti från högsta toppen att det blir en coronafri tillställning.

Större problem verkar det som. I kommunen österut. Därför har de också utannonserat en presskonferens tisdag kl 12.30 där de beskriver problematiken och vilket åtgärdsprogram de har satt in. Redan nu stängt en av sina större skolor. Klart jag kommer koppla upp mig. Kunskap är livets moder. Och något kanske jag också kan ta till mig. Det är ju inga astronomiska avstånd vi har i vårt landskap. Respekt är ett värdefullt laddat ord.

Respekt, respektlöshet. Donald Trump är det tydligaste exemplet. Med åtal vilande över sitt huvud är det ändock så många som förordar just honom. Säger mer om samhället än om personen själv? Gjort många avtryck; tweets, fake news, öppet förtal, kampen mot media, river övergripande överenskommelser. Och dessutom, kan inte acceptera ett personligt nederlag. In i det sista gör han avtryck. Idag avskeda sin försvarsminister därför att den inte satt in militär mot sitt eget folk. Förväntas – från min sida – att åtal ställs mot Trump himself efter avgången i nuvarande uppdrag.

Lång dag. Som det blir med tidig morgon och lång afton. Nästan så dygnen möts. Gasar vidare tisdag så att det blir fart i tillvaron. Stor förväntan på precis alla möten. Nyfikenheten tror jag aldrig jag kommer över. Och ger också mening till varje andetag. Kommer ibland angrepp som känns ojusta. Men oftast från individer som själv torde leva med ett svart skynke över sina huvuden. Går inte bli förbannad på, mer tycka synd om. Snedseglare finns ju i alla samhällen. Eller som de stundom benämns; motfalls kärringar. Sådana som inte orkar lyssna in förklaringar/samtal utan har sina dystra åsikter klara för sig självt.

Ingen SHL fight i morgon kväll för Brooklyn Tigers. HV 71 drabbat av corona. Så ytterligare en afton utan de tre värdefulla poängen.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar