torsdag 22 augusti 2019

Vandra vidare


Två gånger inom loppet av en vecka. Före dess ingen gång! Kallas för Pilgrimsvandring. Ett sätt och komma ut. Och med kunnig ledning så betyder det också en hel del. Kan betyda. För att ta det seriöst, hitta sig själv. Lång vandring i lördags, betydligt kortare ikväll. Utgick från Hornberget, avslutade med målgång Hornberget. Tretton personer, varav en manlig! På minuskontot – ingen tabata träning, ingen tid för att höja pulsen. Blir istället någon annan gång – tror jag säkert.

Alla ska ha lika förutsättningar, det ska vara enkelt rekrytera behörig personal, skolresultaten ska höjas. Tydligt uppdrag, tydliga målsättningar. Och sedan är det ”bara” att leverera. Och enligt vissa så finns garantier att om man gör si så levereras också det eftersökta. Andra tvivlar och ytterligare en grupp är helt emot. Det är bara tiden framåt som visar om kommande beslut är rätt eller om det leder fel. Tjänstemannaled är mycket tydlig i vad som ska göras. Samtidigt måste de också ha klart för sig att underlaget inte handlar om u p a – utan personligt ansvar.

Ansvar är det att ställa upp på björnjakten. När myndigheterna konstaterar att björnstammen i länet ska reduceras med femtio individer måste ju någon leverera. Men rekommendationen är mycket tydlig; Den som skjuter – visa vare sig ansikte eller namn. Bäst så. Finns en väldigt militant grupp som inte accepterar beslut och verkställighet. Uppdraget levereras fort. Vilket antingen betyder att det finns väldigt många björna eller att jakten är mycket välorganiserad.

Något det inte jagas kring är att få bort invasiva växter. Tydligt besked idag, skriftligt. Lupiner och jättebalsaminer ska inte tas bort – inte från kommunal mark i alla fall. De får fritt att breda ut sig. Men istället ska viss jakt ske av björnloka. Rätt eller fel, något konstigt låter det som.

Härlig solig dag, som om sommaren var på återtåg. Men så kom istället antal droppar under kvällen. Inget dramatiskt men väl nederbörd. Utlovas ju en kommande högsommarvecka! Fram med badbyxorna, hålla in andan och köra den strandraggarstilen! Om kroppen såg något annorlunda ut, om åldern var rejält reducerad – så kanske.

Vinden mojnar sägs det. Men uttrycket står blott för något annat. En trytande ekonomi. Vägen från högkonjunktur till lågkonjunktur. Vad det nu betyder för plånbokens omfattning, för sysselsättningen. Samhällskroppen kommer prövas. Prioriteringar kommer mer tydligt handla om att satsningar också betyder att annat ska reduceras. Går inte att vara blott fartblinda.

Lika lön för lika arbete. Men väsensskilt. Från herr mot dam i ishockeyns landslagsvärld. Men idag har de i alla fall träffats. För at diskutera ersättningsfrågor. Svenska ishockeyförbundets Boustedt har definitivt dragits baklänges till förhandlingsbordet.

Förhandlingar handlade det inte om. Blott ett nej. En skogsägare som sagt nej till att några löpare får springa över dennes ägor. Vilket betyder att löparloppet Hornbergsloppet måste ställas in. Med kort framförhållning. Undrar vilken åverkan X antal löpare skulle ha gjort för avtramp på några skogsstigar. Trump-igt besked.  
I övrigt inga nya Trump besked. Inte budat vidare på amerikanskt köp av Grönland. Kanske svensk regering klarar sina finanser genom att sälja exempelvis Öland! För att hålla sig väl med oberäknelige Mr Trump. Den oberäknelige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar