torsdag 15 augusti 2019

å, ä, Ö


Ö rådet. Har faktiskt sett antal TV program. Och även andra ö aktiviteter under årens lopp. Påstår ändå att det här var mer kreativt. På sitt sätt team bildande. Inte alls för att alla ska behöva tycka likadant. Men för att bygga förtroende och respekt. Det som måste komma inifrån och inte byggas utifrån av någon som helst konsult.

Trevlig tillställning i trevlig miljö. Egentligen utan dagordning. Det var samtalen som fick leda tillställningen framåt. Och naturligtvis spelade miljön betydelse. Vårt svar på Thailand, eller möjligen på Jamaika. Oavsett vad det påminner om så är livet efter Storsjön fascinerande. Rofyllt, trots att det knappast längre handlar om ro(dd) båtar utan alla båtar nu med olika former av motorer.   

Stolthet. Med rätta. Att kunna konsten få till kycklingfiléerna på nivå med vad Kocklandslaget skulle möjligen kunna konkurrera med. Önskar jag kunde ätit flera. Men de var ju också mycket matiga. Får ta till mig receptet istället. Men ändå handlar det ju om mycket mer än kunskap läsa et recept, fordras mera. Som måste sitta där längst ut i fingerspetsarna.

Nu än mer viktigt klara av förtroendet att ikläda sig ledartröjan. Inte minst i förändringens tidevarv. Där just så många ser förändringar som hot. Inte som möjligheter. Dialog, samtal, samarbete. Åter och åter och åter igen.

Blev båt ut, båt hem. Andra alternativ skulle möjligen vara simma. Men då hade jag säkert hamnat på alldeles för djupt vatten. Nu glad att det var på djupt vatten så vi inte hamnade i någon av stenarna och gick på grund. Kändes vindstilla så vi behövde verkligen motorbåten. För vem kan segla förutan vind? Samtidigt – vem kan ro utan åror?

Förmiddagsnedslagen var många men korta. Mamma besöket under hennes frukost var viktigt. För mig inte minst. Och kunde biträda med att ta med hennes glasögon till optiker. Vet själv omöjligheten se bra med glasögon när en skalm pekade rätt ut. Och fick hjälp med det direkt på Synsam. Så himla hjälpsamma!

Kort, på avstånd tittade på Ilse. För långt ifrån för att prata med henne, för långt borta för att krama. Men ändå en skymt och det var viktigt det också.

Idag strejkade Nils-Olov. Kom ingen bild på lilla tösen. Den dagliga bilden som jag tydligt beställt uteblev! Borde få två i morgon istället.

Gick handla dricka med en nolla i promillehalt. Och samtidigt veta att den för min del smakar precis lika gott. Och att eventuella promillen gör bättre nytta någon annanstans än i min egen kropp. Fast ibland är det onekligen väldigt gott med några rejäla glas rödvin!

Missade Vita vs Svarta. Hann läsa in att det var närmast en succé föreställning. Brynäs Hockey som bjöd upp med att involvera också sina NHL proffs och kvällen till ära också SDHL spelare. För egen del blev det alltså ingen spaning på just den matchen – denna gång. Men lägre fram så!!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar