fredag 16 augusti 2019

Omplanerad dag


Bara tänka till. Lysande tankar. Följer landshövdingens kax lista – men gör det på egna kommunen. Och antal pusselbitar faller på plats. Så oerhört tydligt vad vi är kända för nationellt. Men också vad vi dessutom borde vara kända för. Fordras mer av genomtänkt strategi för att slå igenom helt och fullt i det brus som florerar varje dag. Om vi inte är på dagordningen så beror det mest på oss själva! För att lyckas nå resultat fordras det kontakter, samtal, social begåvning. Går aldrig överlämna till ”andra”. Känns märkligt när det finns, funnits, ledare som lagt framtiden i ”andras händer”.

Gårdagskvällens timmar gör fortfarande starkt intryck. Likartade samtal behöv det onekligen flera utav. Och givetvis utifrån ledordet förtroende. Vilket definitivt inte betyder slätrakad tycka lika mentalitet. Fortfarande är det olikheter som berikar.

Skakig världsekonomi. Framförallt dressat av oberäknelige Trump. Förändrar världsordningen med sina olika utspel och arbete för att om inte skapa världskrig så istället skapa handelskrig. Och världens börser svarar upp, de sjunker i olika fart som stenar. För att närma sig en lågkonjunktur som borde döpas till just Trump.

Att göra skillnad. Det har onekligen Martin och hans gäng gjort. Idag tillbaka i uppdrag efter semesterdagarna. Blivit en del av samhället. Ett ambitiöst arbete av en kunnig arbetsledare som verkligen ser den enskilde och lägger hundra procent energi på att stampa igång sina medarbetare ut i samhället. Klär på dem för livets hårda verklighet. Och gör det med bravur. Är det något som kan redovisas som rätt satsade samhällsmedel så är det verkligen det han bidrar med genom sin grupp.

Hade en längre planering för just dagen idag. Men av anledningar så blev det uppenbart inte så. Så då bara ta nya tag och blicka framåt. Egentligen inte svårare än att bestämma sig – och därefter också agera.

Dagens bild. Sagt till – och det levereras! Nils-Olov ställer upp och ser till att beställningen också kommer mig till del. Bilderna på den lilla tösen levereras. Så och idag. Bara vänta på nästa leverans- och på kommande fredag. Då det blir möte i verkligheten igen.

Invigning boulebanan. Planerats i tid. Givetvis högtidligt och ärorikt att bli uppvaktad sköta invigningen och därmed hålla invigningstalet. Bara att pricka av i kalendern.

Kort mamma möte. Nu fick hon tillbaka sina justerade glasögon. Verkade vara på ett gott humör. Rimligtvis hade hon fått sin fotvård av Carina. Den skulle ju levereras idag, redan 09.00.

Så svårt bara åka förbi det som tidigare kallats för blott en kiosk. Och nu ändrat namn till Aqua. Fantastisk mat. Inte för inte att kocken tidigare arbetat under Claus på Axmar Brygga. Har man intresset och har denne mästare att arbeta under – då blir det helt naturligt underbart gott.

En kvällspromenad blev ett måste. Fast också två långa avbrott. Samtal i bygden. Då är det enbart avsätta tiden och delta fullt och fast.

Någon tidning blev det inte. Arbetarbladet hamnade inte i postlådan av någon anledning. Oturligt idag då det fanns en artikel kring vikten av att hålla budget. Får leta reda på den över nätet istället.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar