måndag 12 augusti 2019

Måndag hela veckan


Ny vecka, nya utmaningar. Intensiv förmiddag. Som jag hade något svårt att greppa. Hade läst igenom materialen och räknade med diskussioner kring varje ärende. Nu mera uppsortering in i olika andra grupperingar. Nog så viktigt att få ordning och reda, struktur. Känner att det blir omläsning flertal gånger. Något nytt läsa in, varje gång.

Märka ord. Sällan positivt men på området ordning och reda så måste det vara tydligt vad som åsyftas. Om det är ok att bara blanda mellan by, ort, kommundel, kransdel. Om landsbygd och glesbygd är samma sak. Att ha en form av kostnadskalkyl för eventuella bidrag efter stöddokument. Så bara i det enda enskilda ärendet finns det mängder med olika trådändar att dra i.

Skillnad mellan olika. De centrala delarna där uppenbart 60% av kommuninvånarna bor eller i de andra delarna där ”blott” 40% bor i. Och om något särskilt ska gälla den ena delen men inte den andra – och tvärt om. Om landsbygden identifieras till 7.500 personer och det är 40%, då skulle kommunen blott bestå av 18.750??? Stämmer helt inte!

Ledarskapet och dess betydelse. Vart i hierarkin det nu ligger. Lyfts per dagen idag då det offentliggörs att den högsta ledaren i Sandvik nu kommer lämna rodret för likaledes övergripande arbete i ABB koncernen. Men först i februari nästkommande år. Det tydliga, stödjande, kritiska, entusiasmerande ledarskapets betydelse, kan aldrig överskattas. Fullt klart finns det ledare – och ledare som inskränker sitt ledarskap endast till en form av titel.

Svårt byta namn. Hur sjuttsingen jag ska kalla byggvaruhuset för något annat än XL Bygg. Nu när namnet byts till något annat. Woody någonting.

Inget igår. Men kort ikväll. Besökte mamma. Kom mitt under kvällsmaten. Kändes pigg, viktigt. Och matfrisk, viktigt. Måste hitta en utflyktstid. Handlar väl mest om prioritering. Från min sida.

Prioritering borde också ha handlat om motion. Min egen. Och när det inte var något politiskt kvällsmöte så borde jag ha prioriterat den egna kroppen. Fast handlar väl istället om ren lathet. Inget att rekommendera vidare.

Uppföljande samtal till Nils-Olov. Gårdagens besök smakade egentligen mer av just mera. Som att få tillgång till något likartat ”dagens bild”. Jag hör av mig dit precis varje dag! Och engagemanget ökade givetvis än mera efter gårdagens smakprov.

Sommarens utflykter. Vissa starkare än andra. Inte undgått höra om utställningen kring ”Titanic” i Uppsala. Händelsen som levt i så många generationer – redan. Fortsättning lär följa. Kanske, kanske att utställningen finns kvar där i lärdomsstaden. Gäller i så fall hitta utrymme för ett besök.

Hela veckans planering ses över. Pilgrimsvandringen på lördag finns med i kalendern. Men saknas alla former av annonsering, inga anslag – nada. Knappast så många kan komma när det saknats intresse för marknadsföring. Eller möjligen hamnat mellan stolarna. Eller brist på resurser.

Avslutande insats. Kolla i ett gammalt, redan sett, avsnitt med Maria Wern. Men med mitt minnesförråd, som att se avsnittet på nytt. Och spännande när det inspelats på Gotland. Den alltid spännande ön. Där tydligen så mycket sker. Av upplevelser men också av ond bråd död.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar