onsdag 7 augusti 2019

Repris, men ändå


Normalt brukar jag inte. Men just ikväll. Uppdrag Granskning. Och inser naturligtvis att det behövs kontroll. Vad man betalar till och inte gör. Med enkel research så avslöjar programmet fort vilka stora summor som det offentliga betalat. Kommuner och regioner som utbetalt så stora pengar för egentligen inget alls! Skattepengar som betalts ut mot inget åter! Att dras i smutsen så här känns naturligtvis smärtsamt för just de kommuner och regioner som plockats fram. Och fakturor som också kommit från svartlistade företag. Trots att det handlar om en repris är det fortfarande lika smärtsamt att få historien återberättat.

Natten till idag. Ordentligt med regn. Och solen på morgonkvisten kändes som en nytändning. Men det kom ändå till och från regnskurar dagen igenom. Och med blicken än längre framåt – morgondagen kan bli betydligt grinigare. Pratas till och med om tromber. Normalt mycket ovanligt i vårt eget land.

Lat onsdag. Fick inte ihop speciellt mycket varaktigt. Förutom då sena eftermiddagens promenad med Ilse. Kändes oerhört stort. Och inte speciellt svårt få stopp på oss för samtal efter promenadstråket. Även Ilse syntes attraherad av att stanna och fortsätta med sina samtal. Och artigt vinka farväl till de vi pratat med! Idag var hon oerhört talför! Och givetvis charmerande.

Många synpunkter, många sanningar som det går att stöta på vid promenader som inte är hetsigt tidsbundna. Och naturligtvis fanns säkert där också en viss del stolthet. Hos mig själv. Och så serverades också ett antal förslag.

Promenaden som förde mig ned till fotbollsplanen. Anneli berättade om kvällens match för pojkar 15 år. Och så blev det kvällspass där nere. Ett fotbollsmässigt bra team. Men detsamma kunde jag gott säga om motståndarlaget från Hille också. Välspelad tillställning.

Blivande travchampion Emil körde ytterligare en utbildningsdag. Hur man rattar en kuse för att nå bästa möjliga resultat. Gävle Travet kommer säkert snabbt bli för trångt för Emil i hans strävanden efter stora titlar. Prix d´Americe Paris. Såklart. Solvallas Elitlopp är endast ett steg på vägen.

Så lugnt. Nästan för. Har ju vant mig med lägret för de fyra distriktens bästa orienterare nu. Fullt ös och ljudligt. Perfekt ställe att ha sommarlägret. På Kyrkskolan Årsunda. En blandning mellan Gästrikland-Hälsingland-Dalarna och Uppsala. Talangutveckling.

Jenny Madestam. Spekulationer men ändå inte. Enkät bland väljare fr Centerpartiet respektive Liberalerna. Vad de önskar. Fortsatt sätta press på dagens regering men stödja när den levererar mot den grupp som vill bryta och släppa fram moderat som statsminister. Vilket ovillkorligen skulle betyda stöd av SD. Och slutsats. Så olika de tänker – C resp L väljarna! Och därmed kan rimligtvis januariöverenskommelsen endast vackla från en enda position.

Det fordras en hel del att klara av att ta ansvar. Att ta politiskt ansvar mot att sträva efter populism. Fast egentligen inte svårare än att tänka till före. Nationellt, regionalt – som lokalt.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar