söndag 4 augusti 2019

Påverkan


Do re mi kan vara skönt lyssna in. Skönsång med musikalisk bakgrund. Men enbart do-re, rena rama dåre. Knappast det skönaste med dylik person. Och inte alls när han uppenbarar sig som president i USA. Och systematiskt matar på med sina enkla sanningar på twitter. Ett hat som riktas mot de som kommer från andra länder och som har det tufft. Och givetvis träffar han stundom rätt i att applicera sina uppdiktade sanningar till personer med sina speciella hjärnstörningar. Där vad som helst kan hända. Och nu är de inne i en form av stim. Skjuter vilt omkring sig mot helt oskyldiga. Med de vapen som det är så enkelt skaffa i det stora landet.

Det finns uppenbart ett antal breivikare runt om i världen som kan tända till på vilka s k sanningar som helst! Oavsett hur trump-na de än må vara. Den typen av ”sanningssägare” finns i precis alla länder. Världen blir rädd, osäkerheten sprider sig. Utifrån någon form av målsättning från extremisterna.

Speciellt veckoslut. Hela tiden utflykt för Carl-Henrik & Elin. Nyköping, i något som kanske kan kallas gästabud. Men i en romantisk variant. Vigsel för kompisar som de bara inte kunde missa. Och då ett ypperligt tillfälle för oss att få ta hand om Ilse. En möjlighet det inte går tacka nej till. Och charmfull har hon varit, dygnen igenom.

Finns inte ord tillräckligt för att berätta vilken härlig liten tjej det här handlar om. Livfull, sprallig. Vet exakt när hon gör bus – och gör det så gärna. Så ytterst harmonisk med livet. Vad månde bliva. Och nu när hon ska utforska världen med de ben som numera bär henne. Så krypandet har lagts åt sidan.

Intet är som väntans tider. Ganska säker på att Ilse tycker sammalunda. Hon har väntat länge nog på att få till sig en liten kusin. Och håller helt med henne. Håller tummarna att det hela påbörjas nu. Och givetvis att saker och ting går som det ska göra.

Förmiddagsutflykten. Österbor. Kände mig ytterst välkommen. För det fanns absolut ingen kattmat i tillgängligt tillstånd. Inte för någon enda av de fyra kattorna. De två små uppvaktade mig ordentligt. Spann så härligt. Favoritläget. Lägga sig på rygg och låta dem busa på bröstet. Men till slut måste jag överge dem i måtto att återvända hem. Hann inte med att vara där hela dagen lång.

Inte mycket som känns bestående efter idag. Hade mängder av planer. Men redan från morgonen kändes det mest blött. Natten hade vräkt ned åtskilligt. Så den strålande söndagen lyste mest med sin frånvaro. Allt som var uppsatt på listan finns där kvar. Till någon annan gång. Och kan ju vara bra att ha – en lång lista att bita i.

Lite utvald i alla fall. Få vara en i gänget som opererar som kyrkvärd. Idag min eftermiddag. Och tillsammans med Lars-Erik är det alltid lärande möten. Idag backades han upp av Emelie. Blev speciella 1,5 timmes akt.

Missade istället Sandvikens IF hemma match. Men hade säkert gjort så i alla fall. Inriktar mig istället på derbyt den 17 augusti vs Gefle IF. Kanske inga 5.000 åskådare då – men väldigt många kommer det säkert handla om. Ikväll 1-0 vinst och tre poäng. Det är det som räknas.

Kvällen – landade in i två äldre avsnitt under rubriken Bron. Orkade inte alls med alla på en gång. Första tio i säsong ett fixades ju för antal kvällar sedan. Lika spännande som för några år sedan. Samtidigt som jag i vart fall inte minns de avsnitt som här avhandlas.  

Och i morgon rullar det igång igen. 09.00 på plats. Lägger grunden för fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar