tisdag 13 augusti 2019

Frukost på olika sätt


Det finns alltid en framsida på precis allt. Det är rent hisnande för mig med sommar och frukost utomhus. Men det varar ju inte varje dag. Vi har ju fyra årstider att förhålla oss till.

Därför speciellt att Sportkanalen sände lagens första träningmatcher ikväll. Brynäs vs Leksand uppe i Lennart Gard Arena, Ljusne. Utsålt naturligtvis. Kollade in en del genom TV burken. Blir ju inte als samma tryck i vänskapsfight. Och inte var sändningen av den kvalitet som vi blir bortskämda med i SHL omgångarna. Men ändå. Klassiskt svarta dräkterna med det där välkända oket. Och vinst. Alltid vinst som räknas i idrottens värld. Så nu är vi på gång. Med stora förhoppningar mot den väntande säsongen.

På samma tema. Jag kommer definitivt se Brynäs i andra sammanhang också. Blir med säkerhet några SDHL matcher också. Härligt att föreningen också uppmärksammar mer och mer sitt eget damlag. Stora förhoppningar där – också. Prickar in deras SDHL match på Jernvallen Sandviken den 14 september.

Annars pågår uppladdningen mot kommande lördag. Var ju in på Gavlevallen för första derbyt. Då är det givet att jag följer upp med reprisen när den anlöper Sandviken nu. 17.00. Sandvikens IF vs Gefle IF. Gillar Malin skarpt. Ändå så håller jag givetvis tummarna för SIF. Kanske, kanske de kan utmana i tabelltoppen. Men då fordras det också att bollen rullar rätt väg höstsäsongen igenom.

Dagens team var onekligen samarbete, samsyn. Insikt att vi alla jobbar i samma koncern. Då har vi inte råd att arbeta var och en för sig utan att se helheten. Lätt stava till ordet samarbete, men det gäller också visa det i verkligheten. Då blir det plötsligt betydligt svårare.

Jättevärvning. När vi fick in Martin som arbetande tjänsteman i organisationen. Strukturerad, engagerad, nyfiken, lärorik, kan verkligen föra sig. Och inte rädd för att hugga i. Egenskaper vi alltid har så stor nytta utav. Bra eftermiddagssamtal. Nu är det upp till mig dra ihop en form av dokument innan John Blund får övertaget.

Kollade noga. Om det nappade under dagen. Lagt ut krokarna. Och försökte få det att nappa. Men någon respons kom där aldrig. Så kanske ingen anledning försöka fiska vidare i dessa vatten längre? Oavsett vad som sägs liknar det alltmer stiltje.

Kollade noga på annat också. Två dagsfärska bilder bjöds det på. Lilltjejen drar alltid intresset till sig. Nu en vecka plus en dag gammal. Sover mycket, äter mycket, verkar må väldigt bra. Känns därmed – mycket – bra.

Fiske. Märkligheter. Trafikverket hittat nya inkomster. Yrkes fiskebåtar från fem meters längd tvingas lägga tusentals kronor till myndigheten genom att själva rapportera in vilken skyddsutrustning som finns på båten. Fritidsbåtar upp till 24 meters längd tvingas inte till någonting alls – och därmed inga avgifter heller! 2.500 kronor är stora pengar mot en hårt ansedd yrkeskår. Gör inget men cashar 2.500 kronor årligen. Onekligen ett kreativt sätt att få till inkomster. Eller ett innovativt sätt att ytterligare slå en spik i kistan på de som gör allt för att upprätthålla ett yrke.   

Bara inse att sommaren är över. Inga svenska jordgubbar kvar. Utan nu gäller den hårda, förkrympta varan utan smak från Belgien. Avstår så gärna.

Kvällsaktivitet blev en timmes tabata. Varje gång, efter respektive pass, inser jag att det här är något som jag skulle behöva mycket mera utav.      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar